Lichaam van gewurgde vrouw in riool Málaga gevonden: adoptiezoon gearresteerd

SOS desaparcados / web
Beeld: SOS desaparcados / web

Lichaam van gewurgde vrouw in riool Málaga gevonden: adoptiezoon gearresteerd

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Afgelopen dinsdag werd in het riool in het El Hoyo-gebied in Málaga het dodelijk overschot van een oudere vrouw gevonden. Nadat de politie ter plaatse was en de brandweer het lichaam vanuit drie meter diepte uit het riool moest halen, bleek dat het om een 60-jarige vrouw gaat die een maand eerder op 23 mei als vermist was opgegeven. Maar het verhaal wordt nog vreemder.

Uiteindelijk is bekend dat het om de 60-jarige Ángela Mérida Salado gaat. De vrouw zelf was in 2018 gearresteerd voor mishandeling in familiekring en in 2022 voor het tegen het verkeer in rijden. Op zondag 22 mei schreef Ángela op Facebook dat ze ging douchen na een rondje te hebben gerend. Dat was haar laatste bericht. 

Haar broer gaf zijn zus de dag na de Facebook publicatie als vermist op want hij had niets meer van haar gehoord en ze was nergens meer gezien. Een maand later op 23 juni is haar lichaam gevonden, drie meter diep in een riool. Ze had een touw om haar nek en is hoogstwaarschijnlijk gewurgd terwijl haar lichaam in een hoes gewikkeld was.

Uit de voorlopige autopsie blijkt dat de vrouw al twee dagen nadat ze als vermist was opgegeven gewurgd is. Daarna is het lichaam ergens verstopt waarna het bijna een maand later in het riool werd teruggevonden. Het is nog niet bekend wanneer het lichaam in het riool werd achtergelaten. Inmiddels is er ook een verdachte aangehouden.

Ángela had twee adoptiezoons en de jongste (22 jaar) van deze zoons is als verdachte voor de moord op zijn adoptiemoeder aangehouden. De politie vermoedt dat de vrouw om een economisch motief om het leven is gebracht aangezien haar zoon in verband wordt gebracht met het gebruik van verdovende middelen.

Ga naar de inhoud