Ryanair heer en meester op het vliegveld van Palma de Mallorca

Ryanair besluit basis in Gerona niet te sluiten
Beeld: Ryanair

Ryanair heer en meester op het vliegveld van Palma de Mallorca

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – De Ierse low cost vlieger Ryanair is op dit moment de luchtvaartmaatschappij met de meeste vluchten op het vliegveld van Palma de Mallorca. Daarmee is Ryanair het Duitse Air Berlin voorbijgestreefd en laat het andere maatschappijen ver achter zich. Een van de redenen waarom Ryanair groter is geworden dan de Duitse collega’s is het feit dat de Ierse maatschappij naast internationale vluchten ook veel binnenlandse vluchten aanbiedt en Spaanse vliegvelden verbindt met Mallorca.

Ryanair heeft gedurende het eerste halfjaar alweer 1.790.000 passagiers vervoerd naar het vliegveld van Mallorca, dat is meer dan de 1.750.000 passagiers van Air Berlin die hun aantallen met 485.000 personen of 22% zag dalen. Het is een historische troonwisseling wat betreft vliegmaatschappijen aangezien Air Berlin al jaren aan kop stond. Het Spaanse Iberia was ooit de grootste luchtvaartmaatschappij maar zij staan al jaren niet meer bovenaan de lijst.

Van de 20 vliegmaatschappijen die vliegen op het vliegveld van Son Sant Joan op Mallorca zijn er slechts twee met dure reguliere vluchten tegen hogere tarieven aanbieden terwijl de 18 overige maatschappijen van het type low cost zijn. Air Berlin heeft 485.000 passagiers verloren waarvan een deel verdeeld zijn over Ryanair met 128.000 passagiers meer, Vueling met een toename van 132.000 passagiers, EasyJet met 254.000 passagiers meer, Eurowings met een toename van 237.000 passagiers en Norwegian met een stijging van maar liefst 454.000 passagiers.

Het vliegveld van Mallorca stevent af op een nieuw recordjaar wat betreft passagiers en geplande vluchten. Zo zijn er tot eind oktober 28,8 miljoen passagiers geboekt voor Mallorca en staan er 164.000 vliegtuigen gepland met 182 geplande vluchten per dag, vooral in het hoofdseizoen. 2016 werd afgesloten met 29.253.882 vliegtuigpassagiers, een stijging van 10,6%. Palma de Mallorca is daarmee het derde drukste vliegveld van Spanje na Barcelona met 44,1 miljoen passagiers in 2016 en Madrid met 50,1 miljoen passagiers. In totaal kwamen er in 2016 maar liefst 230,2 miljoen passagiers naar Spanje, een record wat waarschijnlijk dit jaar weer verbroken zal worden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.