skip to Main Content

Ryanair heer en meester op het vliegveld van Palma de Mallorca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

PALMA – De Ierse low cost vlieger Ryanair is op dit moment de luchtvaartmaatschappij met de meeste vluchten op het vliegveld van Palma de Mallorca. Daarmee is Ryanair het Duitse Air Berlin voorbijgestreefd en laat het andere maatschappijen ver achter zich. Een van de redenen waarom Ryanair groter is geworden dan de Duitse collega’s is het feit dat de Ierse maatschappij naast internationale vluchten ook veel binnenlandse vluchten aanbiedt en Spaanse vliegvelden verbindt met Mallorca.

Ryanair heeft gedurende het eerste halfjaar alweer 1.790.000 passagiers vervoerd naar het vliegveld van Mallorca, dat is meer dan de 1.750.000 passagiers van Air Berlin die hun aantallen met 485.000 personen of 22% zag dalen. Het is een historische troonwisseling wat betreft vliegmaatschappijen aangezien Air Berlin al jaren aan kop stond. Het Spaanse Iberia was ooit de grootste luchtvaartmaatschappij maar zij staan al jaren niet meer bovenaan de lijst.

Van de 20 vliegmaatschappijen die vliegen op het vliegveld van Son Sant Joan op Mallorca zijn er slechts twee met dure reguliere vluchten tegen hogere tarieven aanbieden terwijl de 18 overige maatschappijen van het type low cost zijn. Air Berlin heeft 485.000 passagiers verloren waarvan een deel verdeeld zijn over Ryanair met 128.000 passagiers meer, Vueling met een toename van 132.000 passagiers, EasyJet met 254.000 passagiers meer, Eurowings met een toename van 237.000 passagiers en Norwegian met een stijging van maar liefst 454.000 passagiers.

Het vliegveld van Mallorca stevent af op een nieuw recordjaar wat betreft passagiers en geplande vluchten. Zo zijn er tot eind oktober 28,8 miljoen passagiers geboekt voor Mallorca en staan er 164.000 vliegtuigen gepland met 182 geplande vluchten per dag, vooral in het hoofdseizoen. 2016 werd afgesloten met 29.253.882 vliegtuigpassagiers, een stijging van 10,6%. Palma de Mallorca is daarmee het derde drukste vliegveld van Spanje na Barcelona met 44,1 miljoen passagiers in 2016 en Madrid met 50,1 miljoen passagiers. In totaal kwamen er in 2016 maar liefst 230,2 miljoen passagiers naar Spanje, een record wat waarschijnlijk dit jaar weer verbroken zal worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Heet van de naald: Air Berlijn vraagt failliessement aan. Heb het gisteren nog voorspeld en het is dus nu al zover.

  1. ja juist!
   heel jammer voor de mensen die er werken maar dit zat eraan te komen en het zullen helaas niet de laatsten zijn, nog maatschappijen zullen de boeken neerleggen, dit kan niet anders.

 2. Ryanair wordt groter en groter en is al zo groot, niet tegen te houden en wie het meest afdokt, wint.
  Veel nieuwe plaatsen die ze introduceren in hun programma en dat loopt (vliegt) goed.
  Elke dag meer en meer passagiers, dit is denk ik, niet meer te stoppen.
  Die oorlog is gestreden of er zal iemand moeten komen met goeie papieren om dit nog enigszins te stoppen, althans te proberen.
  Anderen hebben het al geprobeerd en samengewerkt tegen Ryanair maar het is ze tot nu niet gelukt en denk dat dit ook niet meer kan.

  1. Alleen overheden kunnen Ryanair stoppen,niet de gewone concurrent inderdaad.
   Waarom dat zo is? Simpel. Ryanair doet niets anders dan( net als Norwegian) de Europese sociale en arbeidswetgeving ontduiken door op een Ierse vergunning te vliegen vanaf heel veel europese bases, waar gewoon de lokale wetten moeten gelden. Echter, de ieren leggen ze geen geen strobreed in de weg. Verder zouden luchthavens moeten stoppen om als knipmessen voor dit soort bedrijven te buigen, maar ze net zo te behandelen als andere bedrijven. Dus stoppen met subsidies en gewoon verplichten en laten betalen om de slurf aan te sluiten. Niet om te pesten, maar gewoon net als de anderen ook moeten!
   En verder niet toestaan dat via slinkse constructies, de grondafhandeling door slaven met een hongerloontje gedaan wordt, ipv door bestaande afhandelingsbedrijven. Wederom: niet om te pesten, maar gewoon gelijke monniken , gelijke kappen.
   Het is ronduit schandalig dat dit allemaal kan, oogluikend toegestaan door eurocommissaris Bulc, die geen poot uitsteekt.

 3. Eurowings Behoort dat niet tot groep van Lufthansa en Germanwing
  En valen velen van deze net als Air Berlin niet onder de groep Oneworld. Waar ook Iberia en Veuling bij aan gesloten zijn net als Fin Air en BA. En ik denk dat ze gezamelijk met het overheen komsten zoals vluchtnummer toch nog de grootste zijn.

 4. Air Berlijn staat sowieso op omvallen, dus deze verschillen zullen eerder groter worden. Voor de gevolgen van deze heerschappij maakt het niet uit. Het lijdt tot taferelen die inmiddels bijna dagelijks nieuws zijn op deze site.
  Ingrijpen dus, door de overheid!

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken