Nederlandse vrouw slachtoffer groepsverkrachting in Blanes (UPDATE)

Volgens een regionale krant in Gerona is een 20-jarige Nederlandse toeriste in Blanes het slachtoffer geworden van een groepsverkrachting.
Beeld: Archieffoto

Nederlandse vrouw slachtoffer groepsverkrachting in Blanes (UPDATE)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GERONA – Volgens de regionale krant Diari de Girona is het afgelopen weekend een 20-jarige Nederlandse vrouw die op vakantie is in Blanes aan de Costa Brava het slachtoffer geworden van een groepsverkrachting. De daders zijn inmiddels aangehouden.

Terwijl de regionale krant van Gerona schrijft over een 20-jarige Nederlandse toeriste meldt de krant El País dat een 25-jarige inwoonster van Blanes afgelopen zondag 11 augustus verkracht werd door drie mannen.

UPDATE: In de Nederlandse media is inmiddels te lezen dat het inderdaad om een Nederlandse vrouw gaat maar een 25-jarige Nederlandse die al geruime tijd in Blanes woonachtig is. De vrouw ontvangt psychische hulp en maakt het volgens een woordvoerder naar omstandigheden goed.

De vrouw leerde afgelopen zaterdagnacht de mannen kennen tijdens een feest in de kustplaats Blanes. Het drietal nam de vrouw mee naar een appartement waar ze in een kamer werd opgesloten en meerdere keren door de drie mannen werd verkracht. 

De vrouw kon op een gegeven moment zelf 112 bellen waarna zij naar een ziekenhuis werd gebracht en de politie op zoek ging naar de daders, die dan ook werden gevonden, twee mannen zondagochtend en de derde man zondagmiddag.

Terwijl niet helemaal zeker is wat de leeftijd en nationaliteit is van het slachtoffer, is wel bekend dat de daders drie Cubanen zijn, twee mannen van 19 jaar en inwoners van Blanes en een 54-jarige man die in Arenys de Mar woonachtig is.

De drie verkrachters zijn reeds voor de rechter verschenen die hen verdacht van seksueel misbruik met penetratie wat in feite verkrachting is en een zedenmisdrijf. Het verschil is dat bij een verkrachting sprake is van penetratie terwijl dat bij aanranding meestal niet het geval is.

De mannen zijn in afwachting van een strafzaak op vrije voeten gesteld maar mogen op geen enkele manier binnen 500 m van de vrouw komen of contact met haar opnemen. Daarnaast zijn de paspoorten ingenomen om het uit Spanje vluchten te voorkomen.

Deze zaak is de zoveelste groepsverkrachting in Spanje door zogenaamde ‘manadas’, wat groepen mannen zijn die samen een vrouw verkrachten of aanranden. In feite gebeurde dit al langer in Spanje maar na de grote verkrachtingszaak in Pamplona wordt er door de Spaanse media meer aandacht besteed.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.