Search
menu
Search

Nederlandse vrouw slachtoffer groepsverkrachting in Blanes (UPDATE)

Oeps ... foto ontbreekt!

Nederlandse vrouw slachtoffer groepsverkrachting in Blanes (UPDATE)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GERONA – Volgens de regionale krant Diari de Girona is het afgelopen weekend een 20-jarige Nederlandse vrouw die op vakantie is in Blanes aan de Costa Brava het slachtoffer geworden van een groepsverkrachting. De daders zijn inmiddels aangehouden.

Terwijl de regionale krant van Gerona schrijft over een 20-jarige Nederlandse toeriste meldt de krant El País dat een 25-jarige inwoonster van Blanes afgelopen zondag 11 augustus verkracht werd door drie mannen.

UPDATE: In de Nederlandse media is inmiddels te lezen dat het inderdaad om een Nederlandse vrouw gaat maar een 25-jarige Nederlandse die al geruime tijd in Blanes woonachtig is. De vrouw ontvangt psychische hulp en maakt het volgens een woordvoerder naar omstandigheden goed.

De vrouw leerde afgelopen zaterdagnacht de mannen kennen tijdens een feest in de kustplaats Blanes. Het drietal nam de vrouw mee naar een appartement waar ze in een kamer werd opgesloten en meerdere keren door de drie mannen werd verkracht. 

De vrouw kon op een gegeven moment zelf 112 bellen waarna zij naar een ziekenhuis werd gebracht en de politie op zoek ging naar de daders, die dan ook werden gevonden, twee mannen zondagochtend en de derde man zondagmiddag.

Terwijl niet helemaal zeker is wat de leeftijd en nationaliteit is van het slachtoffer, is wel bekend dat de daders drie Cubanen zijn, twee mannen van 19 jaar en inwoners van Blanes en een 54-jarige man die in Arenys de Mar woonachtig is.

De drie verkrachters zijn reeds voor de rechter verschenen die hen verdacht van seksueel misbruik met penetratie wat in feite verkrachting is en een zedenmisdrijf. Het verschil is dat bij een verkrachting sprake is van penetratie terwijl dat bij aanranding meestal niet het geval is.

De mannen zijn in afwachting van een strafzaak op vrije voeten gesteld maar mogen op geen enkele manier binnen 500 m van de vrouw komen of contact met haar opnemen. Daarnaast zijn de paspoorten ingenomen om het uit Spanje vluchten te voorkomen.

Deze zaak is de zoveelste groepsverkrachting in Spanje door zogenaamde ‘manadas’, wat groepen mannen zijn die samen een vrouw verkrachten of aanranden. In feite gebeurde dit al langer in Spanje maar na de grote verkrachtingszaak in Pamplona wordt er door de Spaanse media meer aandacht besteed.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?