skip to Main Content
Nederlandse vrouw slachtoffer groepsverkrachting in Blanes (UPDATE)
Archieffoto

Nederlandse vrouw slachtoffer groepsverkrachting in Blanes (UPDATE)

GERONA – Volgens de regionale krant Diari de Girona is het afgelopen weekend een 20-jarige Nederlandse vrouw die op vakantie is in Blanes aan de Costa Brava het slachtoffer geworden van een groepsverkrachting. De daders zijn inmiddels aangehouden.

Terwijl de regionale krant van Gerona schrijft over een 20-jarige Nederlandse toeriste meldt de krant El País dat een 25-jarige inwoonster van Blanes afgelopen zondag 11 augustus verkracht werd door drie mannen.

UPDATE: In de Nederlandse media is inmiddels te lezen dat het inderdaad om een Nederlandse vrouw gaat maar een 25-jarige Nederlandse die al geruime tijd in Blanes woonachtig is. De vrouw ontvangt psychische hulp en maakt het volgens een woordvoerder naar omstandigheden goed.

De vrouw leerde afgelopen zaterdagnacht de mannen kennen tijdens een feest in de kustplaats Blanes. Het drietal nam de vrouw mee naar een appartement waar ze in een kamer werd opgesloten en meerdere keren door de drie mannen werd verkracht. 

De vrouw kon op een gegeven moment zelf 112 bellen waarna zij naar een ziekenhuis werd gebracht en de politie op zoek ging naar de daders, die dan ook werden gevonden, twee mannen zondagochtend en de derde man zondagmiddag.

Terwijl niet helemaal zeker is wat de leeftijd en nationaliteit is van het slachtoffer, is wel bekend dat de daders drie Cubanen zijn, twee mannen van 19 jaar en inwoners van Blanes en een 54-jarige man die in Arenys de Mar woonachtig is.

De drie verkrachters zijn reeds voor de rechter verschenen die hen verdacht van seksueel misbruik met penetratie wat in feite verkrachting is en een zedenmisdrijf. Het verschil is dat bij een verkrachting sprake is van penetratie terwijl dat bij aanranding meestal niet het geval is.

De mannen zijn in afwachting van een strafzaak op vrije voeten gesteld maar mogen op geen enkele manier binnen 500 m van de vrouw komen of contact met haar opnemen. Daarnaast zijn de paspoorten ingenomen om het uit Spanje vluchten te voorkomen.

Deze zaak is de zoveelste groepsverkrachting in Spanje door zogenaamde ‘manadas’, wat groepen mannen zijn die samen een vrouw verkrachten of aanranden. In feite gebeurde dit al langer in Spanje maar na de grote verkrachtingszaak in Pamplona wordt er door de Spaanse media meer aandacht besteed.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 16 reacties
 1. Als je niet beter zou weten denk je dat je een belziek krant aan het lezen bent.Daar wordt ook bestuurd door een bende Nullen en Graaiers en gerecht werkt al jaren niet meer.Wie trekt er zich nog iets aan als je toch niet gestraft wordt

 2. Het gebeurt telkens weer, reacties plaatsen over hoe erg en slecht die mensen zijn die anderen mensen en dieren fysiek en geestelijk mishandelen. En daarna gaat men zich elkaar “verbaal” hier op de site in de haren vliegen, wees liefdevoller voor elkaar daar word de wereld pas mooier van.
  Wat iemand anders zegt of doet kan ons nooit werkelijk irriteren of van streek maken, behalve als we hem dat toestaan, en de enige manier waarop hij ons kan dwars zitten, is via onze eigen gedachten.
  Een hele mooie dag en blijf genieten van deze mooie site.

 3. De 3 mannen mogen niet binnen 500 m van de vrouw komen .Van andere vrouwen ,mogelijke slachtoffers ,spreekt men niet als ze het land maar niet verlaten dan is alles ok .Wat belet die kerels om ZONDER paspoort in gans Europa rond te trekken?

 4. Ja het is moeilijk te begrijpen, dat deze lieden gewoon vrij rond mogen lopen.
  Met grote kans op herhaling op het maken van nieuwe slachtoffers.

 5. “… De mannen zijn in afwachting van een strafzaak op vrije voeten gesteld maar mogen op geen enkele manier binnen 500 m van de vrouw komen of contact met haar opnemen. Daarnaast zijn de paspoorten ingenomen om het uit Spanje vluchten te voorkomen…”
  Bepaalde politici worden ‘in afwachting van hun strafzaak’ nu al twee jaar opgesloten. Maar ja, die hebben dan ook een referendum georganiseerd wat uiteraard een veel grotere misdaad is dan een groepsverkrachting. Tenslotte, Spanje is toch een rechtsstaat en politieke gevangenen bestaan hier niet !!

  1. Dat gebeurt op ogenblik in gans West Europa zo’n vrijlatingen !!! En dit voor allerhande vergrijpen !!! Waar zijn de rechters mee bezig? Onze maatschappij te ontwrichten ? Zo’n kerels horen in het gevang want zijn een gevaar voor de samenleving

   1. Niet EU burgers mogen tegenwoordig alles in Europa, als je als EU burger het zelde doet zit je gelijk je hele leven vast. Er wordt met 2 maten gemeten terwijl het meeste uitschot van buiten de EU komt. Daarom lees je nu al dagelijks over mes steken, schieten, aanrandingen en verkrachting. Allemaal door het toelaten van die geweldige groep mensen die hier het geluk komt zoeken.

    1. Veruit de meeste zeden misdrijven in Europa gebeuren met bekenden, familie, of anderen uit de kring van slachtoffers. Ik snap niet waarom er altijd van die mafkezen zijn die er meteen weer een migranten kwestie van maken.
     De kans dat je vrouw of dochter door een blanke witte Europeaan wordt verkracht is velen malen groten dan dat het iemand van buiten Europa is.

     Als je niets zinnigs te vertellen hebt ‘anonieme’ “leo” houdt dan je opmerking lekker voor je en ga met je maten in de kroeg lekker een biertje drinken en over voetbal lullen of zo…

     1. Het lijkt er op dat je nog niet echt een zg. wereldburger bent Rudy R. Nog even doorgroeien en je gaat de wereld anders zien en je mening over ‘anonieme’ Leo herzien. Of hoor je bij die groep linkse rakkers die altijd maar lief voor de buitenlanders willen zijn (zeggen ze tenminste).

     2. Misschien toch beter je kop uit de grond trekken en de realiteit onder ogen zien.Het zijn in 9 van de 10 gevallen wel degelijk ingevoerd gespuis

     3. Rudy R. Als je dan toch reageerd op een reactie, doe dat met respect en fatsoen ook al is die niet conform jouw “maatstaven”. Het is juist jouw reactie die thuis hoort in een kroeg! Hypcriet, zoek dat woord eens op in een woordenboek…

  2. Jeetje Miel, dat je nu zelfs een verkrachtingszaak linkt aan je stokpaardje is wel héél treurig en ziek hoor!
   Deze vrouw is slachtoffer van een gruwelijke daad, terwijl jouw “vrijheidsstrijders” verdomd goed wisten welk risico zij namen.
   In ieder geval zijn deze zaken onvergelijkbaar.
   Hopelijk komt het echte slachtoffer haar trauma ooit weer te boven, maar vergeten zal ze dit nooit. Ik wens haar daarom alle sterkte.

   1. Jeetje Janus, ik denk dat Miel helemaal niet ziek of treurig is. In tegendeel. Door uw obsessie ten opzichte van wat er met de Catalaanse politici gebeurt, mist u compleet de essentie van Miel’s inbreng.
    Het is namelijk onbegrijpbaar dat deze jongens vrij rondlopen (Dit is de essentie). En daarbij komt dat die eikels uit Sevilla “la manada” na veroordeeld te zijn ook lange tijd op vrij voeten stonden. Het is dus normaal dat ze vrijgelaten worden.
    Het vergelijk maken met politici, jongens uit Baskenland etc. Die al meer dan twee jaar in voorarrest zitten, op basis van een mogelijk strafbaar feit. Is ronduit schandelijk.
    Aangezien u denkt beter te weten door te zeggen: “Ze wisten verdomd goed …..” Vraag maar eens aan Sandro Rosell?? Of weet u niet wie dit is?

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by