Strand op Mallorca ontruimd vanwege bosbrand (UPDATE)

Strand op Mallorca ontruimd vanwege bosbrand
Beeld: Diario de Mallorca

PALMA – Een honderdtal strandgangers moesten deze woensdag rond het middaguur geëvacueerd worden van het Playa de es Trenc strand op het Balearen eiland Mallorca. De reden voor de evacuatie is een bosbrand in de bossen van es Trenc nabij het strand. Diverse helikopters en een vliegtuig zijn vanuit de lucht bezig de brand te blussen terwijl men aan land met tientallen brandweerlieden het vuur te lijf gaat.

Op slechts 200 meter van de kust is deze woensdagochtend een bosbrand ontstaan bij het Playa de es Trenc strand in Ses Covetes op Mallorca. De brand woedt tussen es Trenc en ses Covetes in een bebost deel van de natuur die aan het populaire strand grenst wat in het Parc Natural es Trenc-Salobrar de Campos ligt.

De natuur- en bosbrand ontstond woensdagmiddag rond 12 uur door nog onbekende reden. Meteen na het ontdekken van de brand begonnen de strandwachten met het evacueren van zo’n 100 aanwezige strandgangers die naar een nabijgelegen parkeerplaats werden gebracht.

Er zijn op het strand nog veel meer strandgangers aanwezig en ook voor de kust liggen tientallen boten maar er was slechts gevaar voor een deel van het strand waar de aanwezige personen dan ook werden geëvacueerd.

UPDATE: De autoriteiten hebben zo’n 50 minuten nadat de bosbrand om 12 uur ontstond het sein brand meester gegeven. In totaal is er door de vlammenzee zo’n 1.200 m2 natuur verwoest. De brandweer blijft nog aanwezig om te voorkomen dat de brand weer nieuw leven krijgt.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.