Strand op Mallorca ontruimd vanwege bosbrand (UPDATE)

Strand op Mallorca ontruimd vanwege bosbrand
Beeld: Diario de Mallorca

Strand op Mallorca ontruimd vanwege bosbrand (UPDATE)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Een honderdtal strandgangers moesten deze woensdag rond het middaguur geëvacueerd worden van het Playa de es Trenc strand op het Balearen eiland Mallorca. De reden voor de evacuatie is een bosbrand in de bossen van es Trenc nabij het strand. Diverse helikopters en een vliegtuig zijn vanuit de lucht bezig de brand te blussen terwijl men aan land met tientallen brandweerlieden het vuur te lijf gaat.

Op slechts 200 meter van de kust is deze woensdagochtend een bosbrand ontstaan bij het Playa de es Trenc strand in Ses Covetes op Mallorca. De brand woedt tussen es Trenc en ses Covetes in een bebost deel van de natuur die aan het populaire strand grenst wat in het Parc Natural es Trenc-Salobrar de Campos ligt.

De natuur- en bosbrand ontstond woensdagmiddag rond 12 uur door nog onbekende reden. Meteen na het ontdekken van de brand begonnen de strandwachten met het evacueren van zo’n 100 aanwezige strandgangers die naar een nabijgelegen parkeerplaats werden gebracht.

Er zijn op het strand nog veel meer strandgangers aanwezig en ook voor de kust liggen tientallen boten maar er was slechts gevaar voor een deel van het strand waar de aanwezige personen dan ook werden geëvacueerd.

UPDATE: De autoriteiten hebben zo’n 50 minuten nadat de bosbrand om 12 uur ontstond het sein brand meester gegeven. In totaal is er door de vlammenzee zo’n 1.200 m2 natuur verwoest. De brandweer blijft nog aanwezig om te voorkomen dat de brand weer nieuw leven krijgt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.