skip to Main Content
Strand op Mallorca ontruimd vanwege bosbrand (UPDATE)
Diario de Mallorca

Strand op Mallorca ontruimd vanwege bosbrand (UPDATE)

PALMA – Een honderdtal strandgangers moesten deze woensdag rond het middaguur geëvacueerd worden van het Playa de es Trenc strand op het Balearen eiland Mallorca. De reden voor de evacuatie is een bosbrand in de bossen van es Trenc nabij het strand. Diverse helikopters en een vliegtuig zijn vanuit de lucht bezig de brand te blussen terwijl men aan land met tientallen brandweerlieden het vuur te lijf gaat.

Op slechts 200 meter van de kust is deze woensdagochtend een bosbrand ontstaan bij het Playa de es Trenc strand in Ses Covetes op Mallorca. De brand woedt tussen es Trenc en ses Covetes in een bebost deel van de natuur die aan het populaire strand grenst wat in het Parc Natural es Trenc-Salobrar de Campos ligt.

De natuur- en bosbrand ontstond woensdagmiddag rond 12 uur door nog onbekende reden. Meteen na het ontdekken van de brand begonnen de strandwachten met het evacueren van zo’n 100 aanwezige strandgangers die naar een nabijgelegen parkeerplaats werden gebracht.

Er zijn op het strand nog veel meer strandgangers aanwezig en ook voor de kust liggen tientallen boten maar er was slechts gevaar voor een deel van het strand waar de aanwezige personen dan ook werden geëvacueerd.

UPDATE: De autoriteiten hebben zo’n 50 minuten nadat de bosbrand om 12 uur ontstond het sein brand meester gegeven. In totaal is er door de vlammenzee zo’n 1.200 m2 natuur verwoest. De brandweer blijft nog aanwezig om te voorkomen dat de brand weer nieuw leven krijgt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by