Woningen in dorpen zijn 52% goedkoper dan in de provinciale steden in Spanje

Woningen in dorpen zijn 52% goedkoper dan in de provinciale steden in Spanje
Beeld: 123rf

Woningen in dorpen zijn 52% goedkoper dan in de provinciale steden in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Uit een onderzoek van woningsite Idealista is gebleken dat woningen die gelegen zijn in dorpen gemiddeld bijna 52% goedkoper zijn dan woningen die gelegen zijn in provinciale hoofdsteden in Spanje. De grootste verschillen zijn te vinden bij dorpen met minder dan 5.000 inwoners en de steden Barcelona, Madrid en Sevilla, aldus Idealista.

Het thuiswerken en de toekomst wat betreft het ‘teletrabajo’ heeft voor een extra impuls gezorgd in de zoekopdrachten naar woningen gelegen buiten de steden. Weliswaar zijn de woningprijzen gemiddeld zo’n 52% lager dan in de grote steden, toch stegen de prijzen het afgelopen jaar met 6,2% terwijl dit voor heel Spanje gemiddeld 4,8% was.

Spanje is het Europese land met het grootste glasvezelnetwerk en het snelle internet is in een groot deel van het land te vinden, ook steeds meer in de landelijk gelegen dorpen. De combinatie van de steeds beter wordende internetverbindingen en de opkomst van het thuiswerken zorgt ervoor dat veel mensen zoeken naar woningen in dorpen.

Volgens Idealista zijn woningen in dorpen met minder dan 5.000 inwoners doorgaans 51,8% goedkoper dan in de rest van Spanje en met name in de grote steden. Zo hebben de woningen in dorpen gemiddeld en prijs per m2 van 834 euro terwijl dat in de provinciale hoofdsteden gemiddeld 1.729 euro per m2 was (in juni 2020).

Ga naar de inhoud