Één dode en 40 gewonden door omgevallen structuren op festival in Valencia

Één dode en 40 gewonden door omgevallen structuren op festival in Valencia
Beeld: YouTube / screenshot

Één dode en 40 gewonden door omgevallen structuren op festival in Valencia

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Een drama vrijdagnacht op het Medusa Festival in Cullera. Een hevige windstoot gooide een deel van het hoofdpodium de lucht in dat daarna op het publiek terecht kwam. Er zijn ten minste 1 dode en 40 gewonden te betreuren. Het festival was recent begonnen maar zal naar alle waarschijnlijkheid geannuleerd worden.

Het noodlot sloeg vrijdagavond laat toe op het Medusa festival in Cullera. Hevige windstoten brachten de structuur van het podium aan het wankelen, tot uiteindelijk een deel van het hoofdpodium op het publiek terecht kwam. Ook een groot uithangbord dat aan de ingang van het festival hing, ging de lucht in. 

Sommige van de medewerkers beschreven een soort van ‘zandstorm’, ‘een brandende windhoos’ of ‘iets als zwarte rook’ vlak voor ze zagen hoe delen van het decor op het publiek neer kwamen. Een jongen van 22 jaar overleefde de klap niet. Verder zijn er ook 3 zwaargewonde en 14 lichtgewonde personen.

De organisatie verspreidde een bericht waarin ze uitlegt dat het festival door meteorologische omstandigheden tijdelijk moest worden stilgelegd. Ze verklaarde in shock en diep bedroefd te zijn omwille van het voorval.

De gewonden werden overgebracht naar de ziekenhuizen Gandía, Alzira, La Fe y Clínico. Die twee laatste bevinden zich in de hoofdstad Valencia. Een aantal onder hen kon deze ochtend al naar huis.

Het Medusa Festival begon afgelopen vrijdag en zou dit weekend in totaal zo een 320.000 bezoekers. In de namiddag werd het gebruik van vuurwerk al afgelast omwille van de weersomstandigheden. Vooral de aanhoudende droogte en hitte maakten het risico op brand te groot.

Ga naar de inhoud