Nederlanders en Belgen tonen meer interesse voor het koelere ‘Groene Spanje’

Nederlanders en Belgen tonen meer interesse voor het koelere ‘Groene Spanje’
Beeld: Asturië / via canva.com

Nederlanders en Belgen tonen meer interesse voor het koelere ‘Groene Spanje’

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het wordt elk jaar steeds warmer in Spanje en Europa in het algemeen en dat heeft ook gevolgen voor het toerisme in het zonovergoten Spanje. Veel Nederlanders en Belgen willen nog steeds naar Spanje op vakantie omdat het een zonzeker land is, maar er zijn ook steeds meer vakantiegangers die liever niet elke dag 40 graden willen hebben en op zoek zijn naar het koelere Spanje. En dat kan, want Spanje heeft een vakantieganger alles te bieden zoals de Pyreneeën, Picos de Europa en de witte zandstranden in Cantabrië, Asturië en Galicië.

Ook bij de Nederlandse, vanuit Spanje opererende, reisorganisaties Autoreiswinkel.nl en Paradoresreizen.nl merken ze dat er veel meer vraag is naar bestemmingen en vakanties in het koelere Spanje, dat deel van het land dat ook wel ‘Groen Spanje’ genoemd wordt. Ook daar kan het warm worden, maar is de luchtvochtigheid doorgaans veel lager en koelt het ‘s avonds heerlijk af. Daardoor is het aangenamer om daar de zomer door te brengen terwijl je toch van het Spaanse leven, inclusief stranden, kunt genieten.

Bij Autoreiswinkel worden naast autorondreizen in andere Europese landen ook Spaanse bestemmingen aangeboden, een van de populairste landen voor rondreizen met de eigen of gehuurde auto. Als je bij de categorie Spanje kijkt zie je een subcategorie Noord Spanje waar veel autorondreizen staan door de Picos de Europa, Cantabrië, Baskenland, Asturië, Galicië, Navarra, La Rioja en de Pyreneeën in Aragón en Catalonië. Deze reizen zijn al vanaf 350 euro per persoon te boeken, afhankelijk van de tijd van het jaar uiteraard. Kun je deze zomer niet meer reizen, denk dan eens na over de nog steeds aangename herfst in Spanje.

Bij Paradoresreizen zijn ook eigen samengestelde autorondreizen te vinden, maar dan in principe altijd inclusief overnachtingen in de luxe staatshotels Paradores, gelegen in kastelen, paleizen, kloosters of op bijzondere plaatsen. Onder de categorie Noord Spanje kun je kiezen uit meerdere reizen door de Picos de Europa, Cantabrië, Baskenland, Asturië, Galicië, Navarra, La Rioja en de Pyreneeën in Aragón en Catalonië. Deze reizen zijn al vanaf 435 euro te boeken. 

Mocht je deze zomer, herfst of winter geen vakantiedagen of tijd meer hebben, het is nu al mogelijk reizen voor 2024 te boeken. Wees er snel bij want populaire hotels zijn snel volgeboekt, niet alleen door de buitenlandse vakantiegangers, maar ook door de Spaanse toeristen die ook de warme kust achter zich laten om van de koelere plaatsen in eigen land te genieten.

Ga naar de inhoud