Search
menu
Search

Nederlands vrouw overleden op Tenerife na flauwvallen vanwege hitte

Nederlands vrouw overleden op Tenerife na flauwvallen vanwege hitte
Beeld: @112canarias / twitter

Nederlands vrouw overleden op Tenerife na flauwvallen vanwege hitte

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Een Nederlandse vrouw van 50 jaar is afgelopen zondag overleden in Guía de Isora in het zuiden van het Canarische Eiland Tenerife, nadat ze tijdens een wandeltocht onwel werd. Het weekend kenmerkte zich door intense hitte op de Canarische Eilanden. Op zondag werd door de Spaanse Weerdienst de hoogste temperatuur geregistreerd van bijna 44 graden.

Het noodnummer 112 kreeg zondagmiddag om 18.01 uur een oproep binnen voor een wandelaarster die in het Vera de Erques-gebied bewusteloos was geraakt na een flauwte. Een reddingshelikopter van de hulpdiensten haalde de vrouw op en vloog haar naar een wachtende ambulance. 

Het medisch team constateerde dat ze een hartstilstand had en probeerde haar samen met medewerkers van het plaatselijke gezondheidscentrum te reanimeren, maar zonder succes. De Guardia Civil en de lokale politie handelden de nodige procedures af.

Op het eiland Fuerteventura overleed ook een 40-jarige vrouw die aan het sporten was terwijl er een weeralarm was vanwege de extreem hoge temperaturen. Het is niet bekend wat de nationaliteit was van deze vrouw. 

Ga naar de inhoud