Spaanse Weerdienst legt uit hoe het weer wordt in de rest van augustus

Spaanse Weerdienst legt uit hoe het weer wordt in de rest van augustus
Beeld: @AEMET_Esp / twitter

Spaanse Weerdienst legt uit hoe het weer wordt in de rest van augustus

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De Spaanse Weerdienst (Aemet) heeft de verwachting voor wat betreft het weer voor de tweede helft van augustus en begin september bekendgemaakt. In deze periode keren miljoenen mensen terug naar hun dagelijkse werkzaamheden en persoonlijke bezigheden na hun zomerstop.

Aemet geeft aan dat de temperaturen de eerste dagen (tot 20 augustus) over het algemeen normaal zullen zijn voor de periode van het jaar. Echter, op de Canarische Eilanden kunnen, ondanks een beginnende daling, de temperaturen de eerste dagen nog steeds aan de hoge kant zijn. Een minder positieve voorspelling van de Weerdienst is dat er in de komende dagen bijna geen regen wordt verwacht, met uitzondering van het noorden van het vasteland waar een enkele bui mogelijk is.

Spanje ervaart opnieuw een toename in het tekort aan regen, met een daling van 16% in neerslagvolume sinds oktober 2022, het begin van dit hydrologische jaar, volgens recente gegevens van Aemet. In bepaalde gebieden van het noordoostelijke en zuidwestelijke Spaanse vasteland, enkele afgelegen regio’s van de Cantabrische kuststrook, delen van het oosten van Cuenca, het binnenland van Valencia en op de meeste van de Canarische Eilanden, lag de neerslag onder de 75% van wat normaal is voor deze periode, zo meldt Aemet.

Aemet heeft een inschatting gemaakt van het weersverloop aan het einde van de zomer en het begin van de herfst in Europa. Uit hun gegevens blijkt dat bovengemiddelde temperaturen zich mogelijk over geheel Midden-Europa zullen verspreiden, zelfs tot aan de Britse eilanden.

Over de neerslag in de herfst merken ze op dat men voorzichtig moet zijn met voorspellingen voor een heel seizoen, maar een natte herfst ligt in het verschiet. Op dit moment lijkt augustus zich vergelijkbaar met de vorige maand te gedragen en de voorspellingen suggereren dat we wellicht tot eind september moeten wachten op de zeer gewenste regenbuien.

Ga naar de inhoud