skip to Main Content
Weeralarm vanwege noodweer in negen provincies in Spanje
Diario Sur

Weeralarm vanwege noodweer in negen provincies in Spanje

MADRID – Het noodweer heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag nog flink huisgehouden langs de Middellandse Zeekust in Zuidoost-Spanje zoals in de provincie Valencia, Castellón en Alicante en in Murcia maar de DANA verplaatst zich nu langzaam over het land richting het zuiden, midden en Noordwest Spanje.

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft het noodweer de provincie Málaga zwaar getroffen met meer dan 127 l/m2 regenwater in korte tijd waardoor er veel straten en pleinen blank stonden in het centrum van Málaga. De Guadalhorce vallei is een van de zwaarst getroffen delen van de provincie Málaga. Naast regen was er ook veel hagel. 

De Spaanse weerdienst heeft gele en oranje weeralarmen uitgegeven voor o.a. Andalusië, Madrid, Castilla-La Mancha, het noorden van Extremadura en het zuiden van Castilla y León.

De provincies Cádiz, Córdoba, Jaén, Sevilla en Málaga hebben een oranje weeralarm gekregen vanwege hevige regenval dat gepaard gaat met onweer waar zo’n 30 l/m2 in slechts één uur tijd verwacht wordt.

De provincies Ciudad Real en Toledo in Castilla-La Mancha en de regio Madrid hebben tevens een oranje weeralarm gekregen. De rest van de provincies in Andalusië en Albacete, Cuenca, Guadalajara, Ávila en Cáceres hebben van de Aemet een geel weeralarm gekregen vanwege de regen.

In de regio en stad Madrid wordt ook veel regen verwacht met zo’n 30 l/m2 in één uur tijd in het zuiden van de regio waarbij dit kan oplopen naar 50 l/m2 in de stad Madrid zelf.

De regio’s Valencia, Murcia en de provincie Almería hebben een geel weeralarm gekregen  vanwege de regen die nog kan vallen. Maar die neerslag is niet meer te vergelijken met wat er de afgelopen dagen gevallen is in deze zwaar getroffen regio’s in Spanje.

Naarmate de storm over het land verder richting het centrum en Noordwest Spanje trekt verliest deze aan kracht en zal de DANA ofwel gota fría op maandag verdwenen zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Cadiz het heeft hier ook een paar minuten gespetterd en we waren zo blij het zou gaan regenen . Maar de mensen bleven gewoon op het strand en wind is er eigenlijk ook niet.

  2. Beste heer Stoffer,
    De weersvoorspellers zijn het niet erg eens,
    komt het nu naar ons ook? Portugal, grens Algarve-Alentejo ? Hier nu al een paar keer stevige bewolking en wind, maar zoals in de verhalen van Karl May, nada regen.

    Bedankt voor uw duidelijke berichtgeving,
    goed weekend verder.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken