Cartajima (Málaga) vindt zichzelf opnieuw uit met originele muurschilderingen

Cartajima (Málaga) vindt zichzelf opnieuw uit met originele muurschilderingen
Beeld: Gemeente Cartajima

Cartajima (Málaga) vindt zichzelf opnieuw uit met originele muurschilderingen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Gedurende de zomer hebben vier jonge artiesten twaalf gevels beschilderd met afbeeldingen die verwijzen naar tradities en landschappen van deze gemeente in de Alto Genal streek in de provincie Málaga. Terwijl het dorp Genalguacil bekend staat als het ‘pueblo-museo’ ofwel het museumdorp en het nabijgelegen Júzcar ooit het blauwgekleurde Smurfendorp was en nu de ‘Aldea Azul’ wil de gemeente Cartajima bekendheid krijgen als het dorp met de ‘Fachadas creativas’ ofwel originele/creatieve muurschilderingen.

Vier vrouwen uit het dorp hebben de hele zomer hard gewerkt om 12 gevels te beschilderen. Zo hebben Alicia González, Irene García, Alba González en Beatriz Benítez ervoor gezorgd dat het dorp Cartajima een stroom aan toeristen kan verwachten. Een wandeling door het dorp zorgt voor aangename verrassingen en originele foto’s, een droomlocatie voor instagrammers en toeristen dus.

Het project werd op 31 augustus na maanden van hard en creatief werken afgerond en de bezoekers kunnen nu 12 gevels met muurschilderingen bekijken. Deze kunstwerken werden aangebracht door de vrouwen tussen de 21 en 38 jaar oud uit het dorp onder de noemer ‘Cartajima, un estilo de vida’.

De kleurrijke muurschilderingen zorgen voor een welkome onderbreking van de traditioneel witgekalkte gevels van de woningen. De kunstwerken zijn niet alleen bedoeld om de inwoners van Cartajima een glimlach te bezorgen maar ook als toeristische trekpleister.

In ieder geval kan de gemeente nu al zeggen dat de inwoners enthousiast zijn en dat er volgend jaar een vervolg komt. Aan witte gevels keuze genoeg want tientallen inwoners van het dorp hebben hun gevels aangeboden voor de toekomstige muurschilderingen.

Ga naar de inhoud