FC Barcelona speelt de Camper openingswedstrijd tegen Elche

FC Barcelona speelt de Camper openingswedstrijd tegen Elche
Beeld: Twitter

FC Barcelona speelt de Camper openingswedstrijd tegen Elche

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Ondanks de pandemie, de corona-crisis, het verlate nieuwe voetbalseizoen en het feit dat er bij de voetbalwedstrijden tot ten minste 2021 geen publiek aanwezig mag zijn, heeft FC Barcelona besloten toch de traditionele openingswedstrijd Trofeo Joan Gamper door te laten gaan. In plaats van een bekend buitenlands elftal zal dit dit jaar echter een Spaans elftal de tegenstander van Barça zijn, te weten Elche.

Op 19 september om 19 uur zal in het Camp Nou stadion in Barcelona de Trofeo Joan Gamper gespeeld worden tegen Elche. Het is de 55e editie van deze traditionele openingswedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen, een wedstrijd die normaal gesproken ergens in augustus wordt gespeeld.

Tijdens de openingswedstrijd wordt normaal gesproken aan een vol voetbalstadion in Barcelona het nieuwe elftal gepresenteerd maar dat zal dit jaar zonder vuurwerk, muziek en spektakel zijn. De wedstrijd zelf wordt echter wel gespeeld maar dit jaar niet tegen een gerenommeerd buitenlands elftal maar tegen Elche.

We weten nu in ieder geval wel dat Lionel Messi aanwezig zal zijn en dat Ronald Koeman als nieuwe trainer gepresenteerd zal worden. We weten ook dat enkele bekende gezichten dit jaar niet meer aanwezig zullen zijn en de vraag is welke andere nieuwe gezichten worden gepresenteerd.

De Trofeo Joan Gamper wordt meestal half augustus gespeeld en is een toeristische trekpleister met honderden bussen gevuld met toeristen die vanuit de Costa Brava, Costa Dorada en zelfs Costa Blanca naar Barcelona komen om de wedstrijd te bekijken. Dat zal dit jaar in ieder geval heel anders zijn waarbij er helemaal geen publiek aanwezig zal zijn in het Camp Nou.

Ga naar de inhoud