La Vuelta a España wielerronde 2022 begint op 19 augustus in Utrecht

La Vuelta a España wielerronde 2022 begint op 19 augustus in Utrecht
Beeld: Vuelta

La Vuelta a España wielerronde 2022 begint op 19 augustus in Utrecht

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De 77e editie van de Vuelta a España of Ronde van Spanje begint op vrijdag 19 augustus 2022 met een ploegentijdrit in Utrecht. Het is volgend jaar precies 900 jaar geleden dat Utrecht officieel werd erkend als stad en dat wordt gevierd met o.a. de start van de Spaanse wielerronde. Ook zaterdag 20 en zondag 21 augustus 2022 zal het Vuelta-peloton in Nederland blijven met een etappe van Den Bosch naar Utrecht en een rit met start en aankomst in Breda.

De presentatie van de teams vindt plaats op donderdag 18 augustus in het centrum van Utrecht. De Vuelta 2022 gaat daarna op 19, 20 en 21 augustus in drie etappes door 34 Nederlandse gemeenten. Het lokale organisatiecomité, onder leiding van de steden Utrecht, Breda en ‘s Hertogenbosch en de provincies Utrecht en Noord-Brabant, bestaat uit een groep openbare instellingen onder leiding van Sharon Dijksma, burgemeester van Utrecht.

Op vrijdag 19 augustus start de Vuelta met een ploegentijdrit van 23,2 kilometer in en rond de stad Utrecht. Op zaterdag 20 augustus wordt rit 2 gereden tussen Den Bosch en Utrecht met 181,6 kilometer en op zondag 21 augustus begint en eindigt de 193,2 kilometer lange rit 3 in Breda.

In eerste instantie zou Utrecht de start van de Vuelta in 2020 organiseren maar de corona-pandemie zorgde voor een wijziging van de plannen. De Baskische plaats Irun viel toen in als beginpunt terwijl Burgos de gaststad was tijdens de Vuelta 2021. Overige data voor de Vuelta 2022 zijn nog niet bekend maar men weet dat deze zal eindigen op 11 september.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.