Algo de españa – deel 61: Paddenstoelen vangen in Spanje

Algo de españa – deel 61: Paddenstoelen vangen in Spanje
Beeld: Supergoedspaansleren

Algo de españa – deel 61: Paddenstoelen vangen in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: Elke woensdag kun je ‘iets’ verwachten van onze taalbegeleidster Cintha van Marrewijk. Zij heeft de afgelopen twaalf maanden 300 gratis lessen Spaans geschonken aan alle lezers van SpanjeVandaag maar nu is het tijd om iets over het leven in Spanje en aanverwante onderwerpen uit te leggen. Een Spaanse gewoonte, een gebruik. Iets actueels, een verhaal of een miércoles de las palabrotas. Elke week een Spaanse verrassing van Cintha – Dien vooral je vraag of verzoek in via info@supergoedspaansleren.nl

Waarom wilde ik weg uit Nederland? Eigenlijk werd ik vooral gek van alle honderdduizend regeltjes, ik kon m’n camper niet parkeren of er zat al weer een grote rode kaart onder de ruitenwisser. M’n zoon van toen 12 jaar werd door een volwassen vrouwelijke scheidsrechter geslagen. En dan waren er zelfs nog volwassenen die daar begrip voor hadden. Natuurlijk gedroeg hij zich niet netjes, maar slaan. Doe normaal zeg.

Gevaar voor eigen leven

Kinderen die uit school kwamen en wilden oversteken, moesten midden op de weg wachten, met gevaar voor eigen leven, omdat automobilisten ze niet even over wilden laten steken, want ja ze hebben haast. Ze moeten racen, ze zijn van ’s morgen tot ’s avonds in de stress. Echt ik was het spuugzat. Ook al heb ik een geweldige familie, ik wilde niet blijven. Ik dacht het is mijn leven, ik moet er het allermooiste van maken, misschien duurt het niet zo lang. Ik wil alles proberen en het gevoel hebben dat IK leef en niet geleefd word.

Koester mooie momenten

Vandaar mijn vertrek en de rest kreeg ik gelukkig ook mee. Nu alleen nog m’n moeder en m’n zus hierheen slepen, nee hoor. Iedereen mag z’n eigen mooiste leven leven. En onze momenten samen zijn net zo mooi, maar soms tekort. Maar dan reizen we maar wat vaker heen en weer. 

Zwaar verliefd

Het is inmiddels geen geheim dat Extremadura voor mij de mooiste plek op aarde is. Zwaar verliefd ben ik erop. Hier heeft iedereen tijd en ook denk ik wel eens, weet je wat jullie moeten krijgen, een schop onder je kont. Wel blijven klagen maar niets doen. Dan kom je nooit waar je wilt zijn. Je moet wel wat doen, maar Spanjaarden (uiteraard niet allemaal) zijn heel goed in de makkelijkste weg kiezen, willen zich vooral niet moe maken en relax. Leef met de dag.

Dan zeggen ze, si me toca la lotería……. (als ik de loterij win….). Alleen dan zal er een droom voor ze in vervulling kunnen gaan. Terwijl ik denk, schrijf op wat is je droom, wat heb je daarvoor nodig en wat moet je doen om die te laten vervullen. Maar ja, dat ben ik.

Zo was ik in Nederland ook niet hoor, toen stond ik nog heel anders in het leven. En liet ik het mij ook maar overkomen. En nu bepaal ik het zelf dat is eigenlijk het verschil, met de beslissing van ‘emigreren’ is ook de verandering in mijn leven begonnen. Eigenlijk heel cool, als ik daar nu zo op terug kijk.

Stap in de Spaanse wereld

En het is ook geen geheim dat ik IEDEREEN kennis wil laten maken met die Spaanse wereld. Leer Snel & Makkelijk Spaans en stap die geweldige wereld in. Dat gaat je niet lukken zonder de Spaanse taal, want er zijn toch maar heel weinig mensen die Engels spreken. En ik ben dan ook zo blij en dankbaar dat al meer dan 36.000 mensen met mij meedoen.

En ik vind het geweldig dat ik heel veel online contact heb met die mensen. Ik vraag regelmatig aan mijn cursisten of ze nog leuke ideeën voor mij hebben. En vaak is dat zo. En zo wordt het steeds uitgebreider. Heb ik steeds meer leuke gratis dingenEn ben ik nog steeds de enige ter wereld die op deze manier iedereen laat leren wat ze nodig hebben in de Spaanse praktijk. 

Zo cool hoe snel mijn cursisten voor zichzelf die mooie Spaanse wereld openen. En als ze mij dat dan vertellen dan ben ik zo blij, dan denk ik, dit is waarom ik doe wat ik doen. En dit is waarom mijn lessen zo goed werken. Er is toch niks leukers dan heerlijk Spaans praten met iedereen op straat, op de markt. Van die lieve oude mensjes op straat. Iedereen heeft wel een mooi verhaal.

Ik doe wat ik zelf wil

Maar weet je ook waarom ik hier blij ben. Omdat er niet zoveel regeltjes zijn. Leven en laten leven. Dat is het motto. En iedereen is welkom. In ieder geval dat gevoel geven ze je altijd. Kan prima dat ze achter je rug wat anders zeggen, want ook daar zijn Spanjaarden goed in. Maar weet je, ik geef daar echt werkelijk waar, helemaal niks om. Het geluk zit toch in jezelf. Zorg jij nou maar dat je blij bent dan komt de rest ook vanzelf goed.

En ook mag ik lekker paddenstoelen ´vangen` in Extremadura, zoals Tomás het altijd zegt, mijn Spaanse man. Ik heb niet eens een vergunning nodig, het enige wat ze van je vragen of je alsjeblieft je paddenstoelen in een mandje wilt doen. Kijk maar eens naar onderstaande video en hoeveel paddenstoelen wij vonden, wel een tijdje geleden, maar ze zijn er nog steeds.

Waarom ik graag in Spanje woon

En ook daarom vind ik het zo fijn om in Extremadura te wonen, ik mag m’n camper gewoon op straat parkeren, ik hoef geen hondenbelasting te betalen, ik mag paddenstoelen plukken, ik kan mijn hond los (zonder riem) uitlaten, ik mag m’n huis verbouwen of iets in de tuin zonder gezeur. Ik mag alles in 1 vuilniszak gooien, ik doe het niet, maar het mag wel. Ik betaal geen godsvermogen voor m’n dieselauto. En hier kan ik relaxed autorijden, sta ik NOOIT in de file. Ik kom niet eens stoplichten tegen. Alleen heel soms een tractor, dat is dan wel jammer. Maar ja, als dat het ergste is.

Leef je droom, droom niet je leven

Makkelijk en snel Spaans leren met SuperGoedSpaansLeren.nl: Baal jij ook dat je niet alles makkelijk kunt regelen in het Spaans. 25 jaar geleden leerde Cintha Spaans in 4 maanden. Dat is voor jou ook mogelijk, een NIEUWE leuke lesmethode, waardoor jij in simpele stappen gegarandeerd Spaans praat in een korte tijd. MEER INFORMATIE.

Ga naar de inhoud