Premier Sánchez zegt ironisch dat Spanje niet klaar is voor een zombie-invasie

Premier Sánchez zegt ironisch dat Spanje niet klaar is voor een zombie-invasie
Beeld: Canva

Premier Sánchez zegt ironisch dat Spanje niet klaar is voor een zombie-invasie

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Dinsdagavond heeft de Spaanse premier Pedro Sánchez tijdens een tv-interview op ironische wijze verwezen naar een zombie-apocalyps. Nu kun je jezelf afvragen wat heeft dat nu met de actuele problemen die het land heeft te maken? Nou precies een zombie invasie is hetgeen wat de Spaanse regering sinds haar aantreden niet mee te maken heeft gehad. Daarmee verwees Sánchez naar een vraag die ooit in 2017 gesteld werd of Spanje voorbereid is op een zombie-apocalyps.

“Behalve een zombie-invasie, heeft deze regering te maken gehad met absoluut ongekende situaties zoals een pandemie”, zei Pedro Sánchez in een interview op de Spaanse televisie. De eerste coalitieregering van Spanje bestaande uit PSOE en Unidas-Podemos trad aan in februari 2020 en meteen daarna in maart brak de corona-pandemie los. Na alle problemen die daarmee te maken hadden volgde de oorlog in Oekraïne en de daaruit volgende economische problemen.

Daarom verwees Sánchez naar de zombie-invasie, uiteraard met enige ironie. Maar dat wil niet zeggen dat er ooit serieus over gesproken werd in Spanje. Dat gebeurde in 2017 toen de toenmalige regering van PP-premier Mariano Rajoy op een vraag van een parlementslid van Compromis antwoord moest geven.

Spanje had volgens Mariano Rajoy geen plan klaarliggen in het geval van een zombie-apocalyps omdat er op zo’n moment niets meer gedaan kan worden aan het einde van de wereld. Het lijkt op een grap en wellicht ziet de Spaanse regering dat ook zo maar de Amerikanen hebben al jaren plannen klaarliggen in het geval de zombies de wereld overnemen.

Het Amerikaanse leger weet precies wat ze moeten doen in het geval van een overname van zombies, zowel mensen alsook zombiekippen en zelfs vegetarische zombies. Misschien komt het door de enorme toename van televisieseries en speelfilms waarin zombies hoogtijdagen beleven of wellicht komt het door het feit dat er steeds vreemdere ziektes ontstaan en men niets meer uitsluit in de toekomst.

Soorten zombies

Terwijl de Spaanse regering en het Spaanse leger nog niet bezig zijn met de plannen in het geval van een zombie-apocalyps, hebben de Amerikanen zelfs verschillende zombie-typen vastgesteld. Zo zijn er zombies die ontstaan door een besmetting door een virus, bacterie of andere oorzaak (de zg. pathogenic zombies) of de zombies die ontstaan door straling (zg. radiation zombies) en de zombies die door zwarte magie zijn ontstaan (zg. evil zombies). Dan zijn er ook nog de zombies die uit de ruimte komen (zg. space zombies), zombies die opzettelijk gecreëerd werden door middel van bio-engineering (zg. weaponized zombies), de vegetarische zombies die geen bedreiging zijn voor de mensen omdat ze alleen planten eten en als laatste de kippen zombies waarvan nu al bewezen is dat deze bestaan (zg. chicken zombies).

Geen paniek

Nu moet je als lezer niet meteen in paniek raken en schuilkelders gaan opzoeken want de Amerikanen hebben zich grotendeels gebaseerd op de uitspraken van de Harvard professor Steven C. Schlozman die in 2009 voorspelde dat er in de toekomst zombies zullen komen. De Amerikanen hebben vooralsnog geen enkele bewijzen dat er daadwerkelijk zombies aan zitten te komen en ondanks het feit dat ze voorbereid zijn, worden zombies in mindere mate als ridicule afgedaan door het Amerikaanse leger. Maar de Amerikanen zouden de Amerikanen niet zijn als ze toch plannen hebben voor het geval dat.

Aliens?

De vraag is nu natuurlijk, heeft de Spaanse regering plannen klaarliggen in het geval van een buitenaardse aanval van aliens? Wat doet Spanje als er vreemde wezens naar de aarde komen om onze planeet en dus ook Spanje over te nemen. Zijn daar strijdplannen voor in Spanje? Zeker weten dat de Amerikanen deze wel hebben.

Ga naar de inhoud