Dit dorp in de provincie Málaga zoekt digitale nomaden om te overleven

Dit dorp in de provincie Málaga zoekt digitale nomaden om te overleven
Beeld: via canva.com

Dit dorp in de provincie Málaga zoekt digitale nomaden om te overleven

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Om het verlies van inwoners in het binnenland van de provincie Málaga tegen te gaan, wordt er gezocht naar inwoners voor 36 dorpen in het binnenland. Op de website ‘Vente a Vivir a Un Pueblo’ worden deze dorpen aangeboden. Een van hen is Benarrabá, een klein dorp met slechts 450 inwoners waar men op zoek is naar digitale nomaden.

Benarrabá is een dorp in de provincie Málaga dat bekend staat om de natuurlijke schoonheid en de ambachtelijke varkensvleesproducten. Het dorp ligt in de bergen, omringd door kastanjebomen, dennen, eiken en steeneiken. Dit maakt het een populaire bestemming voor toeristen die de stad willen ontvluchten en genieten van de rust en de natuur.

Benarrabá wil het verlies van inwoners in het binnenland van Málaga tegengaan door zich aan te bieden als een bestemming voor digitale nomaden. In de afgelopen jaren heeft het gemeentebestuur geïnvesteerd in technologie en ruimtes om thuiswerken mogelijk te maken.

In 2021 opende Benarrabá het ‘Centro de Innovación Social Digital’, een ruimte voor coworking en telewerken. Het centrum bevindt zich in een gerenoveerd huis uit 1789 aan de Calle Mesón 10. De ruimte heeft een oppervlakte van 520 vierkante meter, verdeeld over drie verdiepingen en is voorzien van glasvezel internetverbinding.

Een ander aantrekkelijk aspect van Benarrabá is dat de woningprijzen zeer betaalbaar zijn. Dit is vooral belangrijk voor jongeren, die vaak de grootste problemen hebben om een woning te vinden. Volgens de website ‘Vente a Vivir a un Pueblo’ is de gemiddelde huurprijs in het dorp ongeveer 200 tot 300 euro. Dit is belangrijk aangezien Málaga een van de steden in Spanje is met de duurste huurprijzen.

Ga naar de inhoud