Geannuleerde Ryanair vluchten vanwege staking Belgische piloten

Geannuleerde Ryanair vluchten vanwege staking Belgische piloten
Beeld: via canva.com

Geannuleerde Ryanair vluchten vanwege staking Belgische piloten

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Zoals eerder gemeld staken de piloten van Ryanair in België voor de vierde keer dit jaar op 14 en 15 september. De gevolgen van deze staking bij het vliegveld van Charleroi zijn dat er diverse vluchten naar en vanuit Spanje geannuleerd zijn, zoals vermeld op de website van Charleroi Airport.

De Ryanair-piloten die in Charleroi zijn gestationeerd, hebben sinds de start van het zomerseizoen al drie keer ¡ gestaakt. Deze stakingen vonden plaats in de weekenden van 15-16 juli, 29-30 juli, en 14-15 augustus. Daar komen nu de vierde staking op donderdag 14 en vrijdag 15 september bij.

Op donderdag 14 september zijn 14 vluchten vanaf Charleroi naar Europese bestemmingen geannuleerd. Daaronder ook twee vluchten naar Spanje: Naar Madrid en Alicante. Er zijn ook 14 vluchten geannuleerd naar Charleroi, waaronder de vluchten vanuit Madrid en Alicante.

Op vrijdag 15 september zijn 15 vluchten vanaf Charleroi naar diverse Europese luchthavens geannuleerd. Daaronder ook drie vluchten naar Spaanse bestemmingen: Ibiza, Reus-Costa Dorada en Castellón-Costa Azahar. Er zijn ook 15 vluchten geannuleerd naar Charleroi, waaronder de vluchten vanuit Ibiza, Reus-Costa Dorada en Castellón-Costa Azahar.

De Belgische piloten staken omdat ze een loonsverhoging van 20% willen en een betere regeling rond rusttijden. Zoals bij eerdere stakingsacties is alleen de luchthaven van Charleroi getroffen. Ryanair vliegt ook op en vanaf Brussels Airport, maar die vluchten worden uitsluitend verzorgd door piloten die vanuit internationale luchthavens opereren.

Ga naar de inhoud