skip to Main Content
Noodweer Mallorca heeft uiteindelijk 232 levens opgeëist
Diario de Mallorca

Noodweer Mallorca heeft uiteindelijk 232 levens opgeëist

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Noodweer Mallorca heeft 232 levens opgeëist

Diario de Mallorca

PALMA – Het noodweer van afgelopen week in de gemeente Sant Llorenç des Cardassar en Artà heeft de levens gekost van 232 levende wezens. Er zijn zoals inmiddels bekend 12 personen om het leven gekomen maar daarnaast zijn ook 220 dieren overleden. Daarvan waren er 60 huisdieren zoals honden en katten.

De Fundación Natura Park heeft samen met de Conselleria de Medio Ambiente van de regionale overheid de lichamen geborgen. De lichamen van de 220 overleden dieren zijn door de eerder genoemde instanties aan de eigenaren teruggegeven, indien die bekend zijn.

Het gaat in de meeste gevallen om de honden en katten die zijn teruggevonden en daarnaast dieren zoals koeien, geiten en schapen die rondliepen in de natuur en de enorme regenval en de daarop volgende kolkende watermassa’s niet overleefd hebben.

Er is verder niets bekend over om welke dieren het precies gaat en wat de aantallen per diersoort zijn maar feit is dat het niet alleen voor de mens een enorme ramp was maar ook voor de dieren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 15 reacties
 1. Het sterven opzich vindt ik al beroerd genoeg of het nu een dier of mens betreft . Alles wat adem haalt en wakker wordt heeft het recht om te blijven leven planeten zat in de omgeving. Waar is het destijds fout gegaan . De natuur het mechanisme is bizar en walst ongecontroleerd over alles heen. Nee een primitieve vorm van ongebalanceerde magnetisme . Het universum heeft voor mij afgedaan . Ik zie het meer als restafval dat overgebleven is van de oerknal . Een mazzel dat afstand bepalend is voor leven. Goden bestaan niet en als het wel zou zijn moesten zij zich diep schamen.

 2. Als dagelijkse lezer lever ik nauwelijks kritiek maar nu laat ik van me horen omdat ik me rot schrok toen ik de kop van het artikel zag. Aan wie dacht ik? Aan honden, katten, kippen en konijnen? Natuurlijk niet. Wij zijn zo “geprogrameerd” wat lezen betreft dat ik onmiddellijk dacht aan onze eigen soort. Aan mensen dus.
  Dat ook dieren gevoel hebben, angst kennen enz. weten we. Heeft niets te maken met de misleidende, foute kop van het artiekel.

  1. Snap de kritiek niet zo eerlijk gezegd. Een dier leeft en verliest een leven dus levens slaat op zowel mensen alsook dieren. Dat een ander de titel verkeerd leest zegt meer iets over diegene die dat leest neem ik aan. Een hond of kat of koe verliest ook zijn of haar leven als deze dood gaat dus klopt LEVENS, dat is onze mening.

   1. Inderdaad redactie. Komt erbij dat nu net diegenen die klagen over de koptekst zélf overdrijven met woorden als “ik schrik me rot” enz…
    Dieren hebben toch ook een soort bewustwording? Ze herinneren toch veel dingen? Dus conclusie: het zijn ook levens, einde verhaal!

 3. Blij dat ook de dieren genoemd worden. Natuurlijk zijn dat ook levende wezens. Misschien zaten sommige honden wel aan de ketting en konden niet ontsnappen of dieren in stallen die niet konden vluchten.

 4. Idd Willem.
  Ik was ook geschokt te lezen in de titel 232 levens! Het eerste waar mensen dan aan denken is dat het mensen levens zijn. Het is wel goed dat er aan de dieren gedacht word. Maar zo breng je dat niet in een titel.
  Het is in een deel van Mallorca en Ramp geweest, maar ik heb er zelf niets van gemerkt in Palma/Campos.
  Onweer en regen buien gehad hier.
  Het is vreselijk wat er gebeurd is, maar het is niet heel Mallorca.
  Fammili ongerust omdat het overkomt in het nieuws alsof het heel Mallorca is.

  Mijn medeleven voor de overleden, dier en mens.

 5. Heel goed geschreven en ik ben blij dat er buiten het verschrikkelijke nieuws van de mensenlevens die verloren zijn gegaan, nu ook de dieren die het niet hebben overleefd worden genoemd. Dit is duidelijk een stap in de goede richting dieren horen bij mensen en hebben gevoel net als een mens dus petje af voor deze berichtgeving, ga zo door !!

 6. 232 levens blijkt 232 levende wezens! Wat een afgang. Jullie zijn wel duidelijk in aanzien gedaald. Schaam je Remco….

  1. Willem wat een vreemde reactie, wat onnozel.
   Hoezo een afgang.
   Hoezo in aanzien gedaald.
   Hoezo schaam je Remco.
   Het moet zijn: bedankt Remco voor al het werk wat je verricht…

   1. Ben het helemaal met je eens Simon. En al die mensen die menen ongestoord kritiek te moeten uiten richting SpanjeVandaag. Lees het niet als je je zo stoort aan wat dan ook. Mij irriteerd de negatieve sfeer die geschapen wordt. Hou het voor je en val anderen er niet mee lastig die wel heel graag SpanjeVandaag lezen.
    Respect en een groet, M

  2. Begrijp het volledig. Maar als je in het vervolg moet gaan schrijven hoeveel levende wezens er gaan sterven is het einde zoek. Als ik mezelf ga douchen sterven er elke dag al miljoenen
   .

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by