skip to Main Content
Verkoop van IMSERSO seniorenreizen begonnen in Spanje
123rf

Verkoop van IMSERSO seniorenreizen begonnen in Spanje

MADRID – Op maandag 14 oktober begint de verkoop van de speciale seniorenreizen IMSERSO voor de winter 2019/2020 in Spanje. Het gaat in dit geval om de speciale door de Spaanse overheid gesubsidieerde pakketreizen binnen Spanje en naar diverse buitenlandse bestemmingen voor residenten in Spanje tussen de 55 (voor weduwe/weduwnaar) en 65 (gepensioneerden) jaar en ouder. De verkoop is dit jaar vanwege administratieve problemen precies een maand later begonnen dan in 2018.

In totaal worden er voor het IMSERSO seizoen 2019/2020 900.000 plaatsen aangeboden waar meer dan 300 hotels in Spanje aan mee doen. De verkoop gaat echter niet van start in heel Spanje maar gebeurt in delen, afhankelijk van waar men woont en/of ingeschreven staat in het bevolkingsregister.

Zo worden als eerste de reizen aan de inwoners van Andalusië, Cantabrië, Extremadura, de Madrid regio, de Murcia regio en de Valencia regio verkocht tussen 14 en 16 oktober gevolgd door de verkoop in de rest van het land. Het gaat in het geval van het bovenstaande om personen die zich reeds hebben ingeschreven die als eerste kunnen kiezen. Na 19 oktober mag iedereen de IMSERSO reizen reserveren.

Prijzen

De prijzen voor de IMSERSO pakketreizen liggen tussen de 114 en 610 euro waarbij deze afhankelijk zijn van de regio waar men naartoe gaat en of dat op de eilanden is, langs de Spaanse kust of in het binnenland van het vasteland. De pakketreizen zijn inclusief het vervoer, verblijf op basis van volpension (behalve in hotels in de steden), een reisverzekering, een algemene gezondheidsservice en een excursie- en animatieprogramma.

Er zijn al stedenreizen te vinden van vier dagen vanaf 114,53 euro terwijl 15-daagse reizen naar de Canarische Eilanden (de meest gevraagde reizen) maximaal 609,84 euro zullen kosten.

De IMSERSO reizen worden hoofdzakelijk aangeboden door twee organisaties, te weten Mundosenior met de reizen naar de Balearen en Canarische Eilanden en het binnenland van het Spaanse vasteland terwijl Mundiplan de reizen naar de Spaanse kustplaatsen aanbiedt.

LEESTIP: Wat zijn de IMSERSO seniorenreizen in Spanje

Wat is IMSERSO

IMSERSO is de afkorting van het Instituto de Mayores y SERvicios SOciales en zijn seniorenreizen gesubsidieerd door de Spaanse overheid. Dit wordt deels gedaan om de ouderen in Spanje een mogelijkheid te bieden voor een betaalbare vakantie in (meestal) eigen land maar ook om de senioren actief te houden en de werkgelegenheid in het toerisme in het laagseizoen te promoten.

Bij de IMSERSO gaat het om volledig verzorgde reizen in hoofdzakelijk Spanje maar ook in het buitenland. Deze reizen zijn veel goedkoper dan de normale pakketreizen in Spanje en bestaan uit vervoer, hotel met volpension, excursies (soms tegen bijbetaling), verzekeringen en reisbegeleiding.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Top geregeld want zo komen de ouderen ook weer eens onder de mensen en maken vrienden. De verandering van omgeving en het ondernemen van uitstapjes is ook heel goed voor de vitaliteit van de ouderen die normaal weinig of niet de deur uitkomen!
    Ik juich dat van ganser harte toe!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken