Benidorm handhaaft percelen op stranden maar stopt met controles

Benidorm handhaaft percelen op stranden maar stopt met controles
Beeld: Twitter

Benidorm handhaaft percelen op stranden maar stopt met controles

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De populaire kust- en badplaats Benidorm aan de Costa Blanca heeft gedurende de zomermaanden een systeem gehad waarbij strandgangers verplicht een perceel en tijdstip moesten reserveren op het drukste strand. De drie populairste stranden waren echter voor een groot deel onderverdeeld met percelen maar bij het Levante strand moest men reserveren. 

Tussen 17 juli en 31 augustus was het Levante strand alleen met een reservering te gebruiken. Maar net zoals het Levante strand waren er ook percelen op de Poniente en Mal Pas stranden in Benidorm. 

De gemeente heeft nu besloten de hele winter door te gaan met deze percelen die de stranden opdelen in stukken strand met voldoende sociale afstand.

Wat echter wel zal veranderen is dat er geen controles zijn op het goed gebruik van deze percelen. Er staat dus geen personeel meer bij de ingangen van de stranden. Wel zullen de strandwachten gedurende 11 maanden per jaar aanwezig zijn op de drukste en populairste stranden. 

Afgelopen ‘Puente de octubre’ die in de Valencia regio samenviel met de regionale feestdag op 9 oktober en de nationale feestdag op 12 oktober, hebben 46.373 mensen gebruik gemaakt van de Levante, Poniente en Mal Pas stranden in Benidorm.

Het Levante strand heeft 1.610 percelen van 16 m2 waardoor er tegelijkertijd 6.440 personen gebruik kunnen maken van de percelen op dat strand (als men uitgaat van 4 personen per perceel). Het Poniente strand heeft ruimte voor 5.661 personen en ook het Mal Pas strand heeft enkele tientallen percelen. 

Het gebruik van de stranden om te wandelen mag nog steeds tussen 7 en 8.45 uur ‘s morgens terwijl de percelen op de stranden tussen 9 en 20.30 uur gebruikt kunnen worden. De anderhalve meter afstand moet ten allen tijde gehandhaafd worden en als dat niet mogelijk is moet men verplicht een mondkapje dragen op het strand.

Ga naar de inhoud