Politie bevestigt frontale botsing kampeerauto als partnergeweld in Cádiz

Politie bevestigt frontale botsing kampeerauto als partnergeweld in Cádiz
Beeld: Twitter

Politie bevestigt frontale botsing kampeerauto als partnergeweld in Cádiz

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CÁDIZ – Eind september overleden een man en een vrouw als inzittenden van een kampeerauto die frontaal op een vrachtwagen botste op de A-381 autoweg ter hoogte van Los Barrios in Cádiz. Het ongeluk werd in eerste instantie onderzocht als een geval van een spookrijder maar nu lijkt er meer aan de hand te zijn.

In de kampeerauto zaten een man en een 41-jarige vrouw die beiden bij de frontale botsing om het leven kwamen terwijl de chauffeur van de vrachtwagen lichtgewond raakte. Na het dodelijke ongeluk werd als eerste conclusie getrokken dat de man in de kampeerauto tegen het verkeer in reed als een spookrijder.

Maar tijdens de autopsie van het lichaam van de overleden 41-jarige vrouw bleek dat zij op het moment van de botsing al dood was terwijl de man bij de botsing overleed. Daarom wordt de zaak nu behandeld als partnergeweld en gaat de politie er van uit dat de man de vrouw al voor het ongeluk om het leven had gebracht en daarna zelfmoord pleegde door met de kampeerauto op de tegenliggende vrachtwagen te rijden.

Bij de politie is niets bekend over aangiften van de overleden vrouw wat betreft partnergeweld en het stel had geen kinderen. Als verder onderzoek inderdaad uitwijst dat de vrouw voor het ongeluk door de man om het leven is gebracht dan wordt de 41-jarige vrouw alweer het 8e slachtoffer van partnergeweld in Andalusië en het 36e dodelijke slachtoffer in heel Spanje en nummer 1.069 sinds 2003.

Ga naar de inhoud