Spaanse stripalbum helden Paling & Co strijden tegen klimaatverandering

Spaanse stripalbum helden Paling & Co strijden tegen klimaatverandering
Beeld: Paling & Co
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Ken jij ze nog, Paling & Ko of in het Spaans Mortadelo y Filemón? De blunderende geheimagenten zijn een Spaans bedenksel van de nu 85-jarige tekenaar Francisco Ibañez die in 2018 de 60e verjaardag vierde van de twee stipalbum helden. Maar Paling & Ko gaan nog lang niet met pensioen en nu gaan ze de strijd aan met de klimaatverandering.

De Spaanse stuntelende superhelden en geheimagenten Paling & Ko die in hun geboorteland Spanje Mortadelo y Filemón heten kwamen in april met het stipalbum ‘Misión por España’ terug van weggeweest met het 208e avontuur van de Spaanse geheimagenten in de collectie ‘Magos del Humor’. Op 14 oktober is echter het alweer 211e avontuur gepubliceerd met de naam ‘El cambio climático’.

Met het doel de planeet te redden zullen de geheimagenten Paling & Co in opdracht van Super (El Superintendente Vicente) uitzoeken wat er achter het fenomeen klimaatverandering zit. In dit deel zullen de geheimagenten de meest extreme omstandigheden meemaken waaruit we als lezers 5 voorspellingen kunnen zien die via de verbeelding van Ibáñez ons te wachten staan ​​als we de huidige situatie niet omkeren. En deze voorspellingen zijn:

1. De Kerstman ruilt zijn arreslee om voor een surfboard en doet zijn dikke rode pak uit om in een zwembroek samen met een biertje in plaats van een warme kop choco in de zon te genieten op zee in plaats van in de sneeuw.

2. De Kerk moet zich ook aanpassen want de klokkentorens zijn door de klimaatverandering verdwenen en dus moeten de priesters zelf elk uur vanaf de kerktoren schreeuwen en klokgeluiden maken.

3. De ezels die de ploegen trekken moeten zelf een parasol gaan dragen omdat het ongelooflijk warm wordt terwijl de boer een krant op zijn hoofd moet doen als bescherming tegen de brandende zon.

4. Auto’s gaan sneller dan de AVE hogesnelheidstreinen omdat de tornado’s de auto’s met wervelwind-snelheden de goede richting in duwen.

5. Waar het altijd regent zal de zon schijnen terwijl daar waar de zon normaal schijnt zal het gaan regenen. Met andere woorden, Nederland en België worden het nieuwe Spanje wat betreft het weer in de toekomst.

Deel 211 van de Magos del Humor serie van Paling & Co is vanaf donderdag 14 oktober in de winkels te koop (in ieder geval in Spanje). Dat gebeurt precies tien dagen voor 24 oktober wat de Internationale Dag tegen Klimaatverandering van de VN is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.