Zeeman opent nieuwe winkel in Torrevieja in de provincie Alicante

Zeeman opent nieuwe winkel in Torrevieja in de provincie Alicante
Beeld: Zeeman.es

Zeeman opent nieuwe winkel in Torrevieja in de provincie Alicante

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De Nederlandse textielsuper Zeeman heeft op woensdag 13 oktober de alweer negenentwintigste winkel in de Valencia regio geopend. De Zeeman of ‘See-mán’ is sinds 2015 actief in Spanje waar de keten tegenwoordig ook wel de ‘Nederlandse Primark’ of ‘Primark holandés’ genoemd wordt. In slechts 6 jaar tijd is Zeeman gegroeid van de eerste winkel in het Catalaanse Figueres naar meer dan honderdtien winkels in heel Spanje.

In 2015 werd de eerste Spaanse Zeeman winkel geopend in de stad Figueres (bekend van het Dalí museum) gevolgd door een winkel in de stad Girona, beiden in Catalonië. Na de eerste winkels in de provincie Girona werden er diverse winkels geopend in de stad Barcelona gevolgd door winkels in de randsteden van Barcelona, Lleida, de stad Tarragona en Reus en steeds meer steden in Catalonië, Aragón, Madrid, La Rioja, Navarra, Castilië en León en de Valencia regio.

Over de oer-hollandse naam van de winkel valt te twisten want deze kan niet goed uitgesproken worden in het Spaans waardoor de ‘Zeeman’ dus in Spanje ‘See-mán’ met klemtoon op de a is geworden. Maar Zeeman heeft er bewust voor gekozen om overal in Europa dezelfde naam aan te houden. 

Het succes van Zeeman in Spanje kan verklaard worden doordat de textielsuper praktisch geen concurrentie heeft en gevestigd is op strategisch gekozen locaties, bewust buiten de grote winkelcentra en in de buurt van de klanten om zo een buurtfunctie te hebben.

De nieuwe winkel in Torrevieja is 296 vierkante meter groot en bevindt zich in de Calle Salero 2 straat. In de Valencia regio zijn nu 9 winkels te vinden in de stad Valencia, 2 winkels in Alicante, 2 winkels in Castellón, 2 winkels in Elche, 1 winkel in Torrevieja, 1 winkel in Benidorm, 1 winkel in Burjassot, 1 winkel in Burriana, 1 winkel in Catarroja, 1 winkel in Calpe, 1 winkel in Grandia, 1 winkel in Ontinyent, 1 winkel in San Vicente del Raspeig, 1 winkel in La Vall d’Uixó, 1 winkel in Vila-real, 1 winkel in Xativa. Bekijk HIER alle Zeeman-winkels in Spanje.

Ga naar de inhoud