Netflix kijken voor 5,49 euro per maand maar met reclames in Spanje

Netflix kijken voor 5,49 euro per maand maar met reclames in Spanje
Beeld: Canva

Netflix kijken voor 5,49 euro per maand maar met reclames in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Amerikaanse streamingdienst Netflix heeft een nieuw abonnement of plan aangekondigd, iets waar al langer over geschreven werd. Het gaat om een abonnement met een lagere prijs maar daarvoor in de plaats moet de kijker wel reclames accepteren. Spanje is een van de 12 landen waar dit nieuwe abonnement vanaf 10 november mogelijk is.

Volgens Netflix gaat het niet alleen om 4 tot 5 minuten reclame per 60 minuten maar zal de gebruiker ook een limiet krijgen op het aantal te bekijken films en series. Daarvoor in de plaats betaalt de kijker een abonnementsgeld van 5,49 euro per maand wat minder is dan de huidige prijzen.

Het nieuwe abonnement wordt ‘Basic with ads’ genoemd ofwel ‘basisplan met reclames’ voor 5,49 euro/maand. Dat abonement zal beschikbaar zijn vanaf 10 november 2022 om 17 uur en is alleen rechtstreeks via Netflix te krijgen. Dit nieuwe plan is goedkoper dan het ‘Basic’ ofwel ‘basisplan’ van 7,99 euro/maand, het ‘Standard’ ofwel ‘standaardplan’ voor 12,99 euro/maand en het ‘Premium’ ofwel ‘premiumplan’ voor 17,99 euro/maand. 

Het ‘basisplan met reclames’ zal naast Spanje vanaf 10 november ook te krijgen zijn in Duitsland, Australië, Brazilië, Canada, Zuid-Korea, de Verenigde Staten, Frankrijk, Italië, Japan, Mexico en het Verenigd Koninkrijk. Nederland en België staan niet in het rijtje waar het ‘Basic plan with ads’ te krijgen zal zijn vanaf 10 november.

Ga naar de inhoud