Warm weekend verwacht tijdens een ‘veranillo’ met maxima van 33 graden

Warm weekend verwacht tijdens een 'veranillo' met maxima van 33 graden
Beeld: 123rf

Warm weekend verwacht tijdens een ‘veranillo’ met maxima van 33 graden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Er komt extra mooi en warm weer aan op veel plaatsen in Spanje waar de temperaturen het komende weekend zullen stijgen tot 33 graden in het zuiden van het land. Omdat er een korte warme periode aankomt, wordt er ook wel gesproken van een ‘veranillo’ ofwel een mini-zomer, middenin de herfst.

Het zal met name Zuid-Spanje zijn maar ook de gebieden langs de Middellandse Zee en op de Balearen waar de inwoners en bezoekers het meest te maken zullen krijgen met voor de tijd van het jaar hogere temperaturen. Terwijl het op de hoger gelegen delen van de bergen, zoals bij de Sierra Nevada in Granada en de Pyreneeën in Huesca en Lleida al gesneeuwd heeft, zullen de personen die zich op zeeniveau bevinden kunnen voorbereiden op diverse heerlijke zomerse dagen tijdens de ‘veranillo’.

Terwijl het kwik kan stijgen naar 33 graden in Badajoz, Córdoba en Sevilla zal dat ook in Murcia, Toledo, Alicante en Valencia hoger zijn dan normaal. Maar dat wil niet zeggen dat de noordelijker gelegen steden en gebieden veel kouder zijn want ook in Madrid, Pamplona, Zaragoza en Palencia worden hoge temperaturen verwacht.

Maar er zijn ook delen van Spanje waar het dit weekend minder mooi weer zal zijn en waar regen kan vallen zoals in Castilië en León en in de regio’s langs de Atlantische Oceaan in Noord-Spanje zoals Baskenland, Cantabrië en Asturië en Noordwest-Spanje in Galicië. Op de Canarische Eilanden kan men genieten van het weer zoals men verwacht tijdens de maand oktober.

Ga naar de inhoud