Search
menu
Search

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (79)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (79)
Beeld: ingezonden

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (79)

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven.

Het is alweer 3 jaar geleden dat we Casa Rodriguillo kochten en wat een bijzondere tijd hebben we achter de rug. Mensen vragen ons vaak hoe we het toch hebben volgehouden en of het is tegengevallen. Eigenlijk is aan de verbouwing en het hele proces van het verkrijgen van de licentie voor de B&B niets tegengevallen. We wisten heel goed waar we aan begonnen, maar het volhouden was soms wel heel lastig. Vooral het laatste half jaar!

We dachten dat de afwerking van het huis sneller zou lukken. Echter, als je al twee jaar aan het verbouwen bent en flink moe bent, is het lastig om de energie te vinden om door te gaan. Er waren dagen bij dat we onszelf echt flink moesten oppeppen, maar het is gelukt en daar zijn we best een beetje trots op.

Hebben we spijt? Zeker niet! Doen we het nog een keer? Zeker niet! In ieder geval voorlopig nog niet en niet op deze schaal … We zijn ook nog niet klaar met Casa Rodriguillo. Er zijn nog heel wat plannen die we willen realiseren in de tuin. Op ons plot staat nog een groot gebouw te wachten om te worden omgetoverd tot ons eigen huis, maar hier zijn we voorlopig nog niet aan toe. Poco a poco y paso a paso. Het doel om geld te verdienen met de B&B is behaald en alles wat nu toegevoegd wordt aan het geheel is mooi meegenomen.

Onze vrije dag hebben we deze week aan de kust doorgebracht. Samen met onze hond Donja zijn we naar het hondenstrand in Santa Pola geweest. Donja is dol op het strand en de zee. Het liefst zou ze uren achterelkaar de bal uit het water halen en grote gaten graven. We beginnen al wel te merken dat het een oud dametje begint te worden, al denkt ze zelf nog van niet. Op de terugweg naar huis ligt ze helemaal gevloerd op de achterbank te snurken en de dagen erna ligt ze ook veel te slapen.

Hoe bijzonder is het dat de dominee die ons 20 jaar geleden trouwde op zijn vakantie in Spanje aan ons denkt en dan vooral besluit; ik bel die twee eens op en ga langs om te kijken wat ze aan het uitspoken zijn. Het werd een heel leuk en fijn weerzien met Jaap Kraan en zijn vrouw Marga!  Saludos Tom y Danielle

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud