skip to Main Content
Dikke mensen mogen nu toch weer gecremeerd worden in de regio Valencia
123rf

Dikke mensen mogen nu toch weer gecremeerd worden in de regio Valencia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – De gezondheidsdienst van de regionale regering van de Comunidad Valenciana heeft een besluit moeten terugdraaien vanwege de enorme kritiek die de regioregering kreeg. In de tekst stond namelijk dat personen met morbide obesitas niet meer gecremeerd mochten worden vanwege onder andere milieuverontreiniging.

Vanwege gezondheids- en milieuoverwegingen had de regionale volksgezondheid dienst van de Comunidad Valenciana deelstaat besloten dat overleden personen met “obesidad mórbida” ofwel morbide obesitas (obesitas klasse 3) niet meer gecremeerd mochten worden.

De beweegreden was dat het verbranden van personen met zwaar overgewicht veel brandstof kost en dat is weer slecht voor het milieu. Daarnaast kan het cremeren van personen die wat betreft omvang groter zijn dan “normale” (wat is normaal) mensen ook voor technische problemen zorgen want een oven heeft bepaalde afmetingen.

De landelijke Dirección General de Salud Pública stak echter een stokje voor het regionale plan en eiste dat de tekst aangepast zou worden, iets wat men in de deelstaat Valencia dan ook heeft gedaan. Extra dikke mensen mogen vanaf nu dus gewoon weer gecremeerd worden als dit hun wens is.

De Spaanse tekst “Se prohíbe la cremación de personas con obesidad mórbida” is uit de de borrador of proefversie van de nieuwe regels verdwenen na diverse klachten en opmerkingen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken