Dikke mensen mogen nu toch weer gecremeerd worden in de regio Valencia

Dikke mensen mogen weer gecremeerd worden in Valencia
Beeld: 123rf

Dikke mensen mogen nu toch weer gecremeerd worden in de regio Valencia

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De gezondheidsdienst van de regionale regering van de Comunidad Valenciana heeft een besluit moeten terugdraaien vanwege de enorme kritiek die de regioregering kreeg. In de tekst stond namelijk dat personen met morbide obesitas niet meer gecremeerd mochten worden vanwege onder andere milieuverontreiniging.

Vanwege gezondheids- en milieuoverwegingen had de regionale volksgezondheid dienst van de Comunidad Valenciana deelstaat besloten dat overleden personen met “obesidad mórbida” ofwel morbide obesitas (obesitas klasse 3) niet meer gecremeerd mochten worden.

De beweegreden was dat het verbranden van personen met zwaar overgewicht veel brandstof kost en dat is weer slecht voor het milieu. Daarnaast kan het cremeren van personen die wat betreft omvang groter zijn dan “normale” (wat is normaal) mensen ook voor technische problemen zorgen want een oven heeft bepaalde afmetingen.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Crematie in Spanje [/su_note]

De landelijke Dirección General de Salud Pública stak echter een stokje voor het regionale plan en eiste dat de tekst aangepast zou worden, iets wat men in de deelstaat Valencia dan ook heeft gedaan. Extra dikke mensen mogen vanaf nu dus gewoon weer gecremeerd worden als dit hun wens is.

De Spaanse tekst “Se prohíbe la cremación de personas con obesidad mórbida” is uit de de borrador of proefversie van de nieuwe regels verdwenen na diverse klachten en opmerkingen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.