Pre-Spaanse begraafplaats grot met 80 lichamen gevonden op Gran Canaria

Pre-Spaanse begraafplaats grot met 80 lichamen gevonden op Gran Canaria
Beeld: RTVE / EFE

Pre-Spaanse begraafplaats grot met 80 lichamen gevonden op Gran Canaria

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Dankzij een drone kon men foto- en videobeelden maken van een nieuwe ontdekking op het Canarische Eiland Gran Canaria. Gelegen op een zeer steile plaats die normaal alleen toegankelijk is voor bergbeklimmers heeft men een begraafplaats-grot ontdekt die stamt uit de pre-Spaanse tijd op het eiland. In die grot heeft men de botten gevonden van ongeveer 80 lichamen.

De begraafplaats-grot bevindt zich in het gebied waar de oudste menselijke overblijfselen van het eiland zijn gevonden. De ontdekking werd afgelopen zomer gedaan door de groep El Legado die met hulp van een drone de grot in kon om foto- en videobeelden te maken. Daarop zijn de botten van tussen de 70 en 80 lichamen van zowel mannen als vrouwen te vinden.

Na deze ontdekking hebben archeologen van Servicio de Patrimonio del Cabildo de Gran Canaria de grot te voet bezocht en bevestigd dat het om veel menselijke resten gaat die gelegen zijn in een vorm van begraafplaats gelegen in een grot. 

Volgens de experts gaat om een grote archeologische vondst aangezien deze is gevonden in een gebied waar de oudste resten van mensen zijn gevonden. De situatie van deze grot heeft ervoor gezorgd dat men deze tot nu toe nog niet heeft ontdekt en heeft kunnen verkennen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.