skip to Main Content
Pre-Spaanse begraafplaats grot met 80 lichamen gevonden op Gran Canaria
RTVE / EFE

Pre-Spaanse begraafplaats grot met 80 lichamen gevonden op Gran Canaria

LAS PALMAS – Dankzij een drone kon men foto- en videobeelden maken van een nieuwe ontdekking op het Canarische Eiland Gran Canaria. Gelegen op een zeer steile plaats die normaal alleen toegankelijk is voor bergbeklimmers heeft men een begraafplaats-grot ontdekt die stamt uit de pre-Spaanse tijd op het eiland. In die grot heeft men de botten gevonden van ongeveer 80 lichamen.

De begraafplaats-grot bevindt zich in het gebied waar de oudste menselijke overblijfselen van het eiland zijn gevonden. De ontdekking werd afgelopen zomer gedaan door de groep El Legado die met hulp van een drone de grot in kon om foto- en videobeelden te maken. Daarop zijn de botten van tussen de 70 en 80 lichamen van zowel mannen als vrouwen te vinden.

Na deze ontdekking hebben archeologen van Servicio de Patrimonio del Cabildo de Gran Canaria de grot te voet bezocht en bevestigd dat het om veel menselijke resten gaat die gelegen zijn in een vorm van begraafplaats gelegen in een grot. 

Volgens de experts gaat om een grote archeologische vondst aangezien deze is gevonden in een gebied waar de oudste resten van mensen zijn gevonden. De situatie van deze grot heeft ervoor gezorgd dat men deze tot nu toe nog niet heeft ontdekt en heeft kunnen verkennen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken