Pre-Spaanse begraafplaats grot met 80 lichamen gevonden op Gran Canaria

Pre-Spaanse begraafplaats grot met 80 lichamen gevonden op Gran Canaria
Beeld: RTVE / EFE

LAS PALMAS – Dankzij een drone kon men foto- en videobeelden maken van een nieuwe ontdekking op het Canarische Eiland Gran Canaria. Gelegen op een zeer steile plaats die normaal alleen toegankelijk is voor bergbeklimmers heeft men een begraafplaats-grot ontdekt die stamt uit de pre-Spaanse tijd op het eiland. In die grot heeft men de botten gevonden van ongeveer 80 lichamen.

De begraafplaats-grot bevindt zich in het gebied waar de oudste menselijke overblijfselen van het eiland zijn gevonden. De ontdekking werd afgelopen zomer gedaan door de groep El Legado die met hulp van een drone de grot in kon om foto- en videobeelden te maken. Daarop zijn de botten van tussen de 70 en 80 lichamen van zowel mannen als vrouwen te vinden.

Na deze ontdekking hebben archeologen van Servicio de Patrimonio del Cabildo de Gran Canaria de grot te voet bezocht en bevestigd dat het om veel menselijke resten gaat die gelegen zijn in een vorm van begraafplaats gelegen in een grot. 

Volgens de experts gaat om een grote archeologische vondst aangezien deze is gevonden in een gebied waar de oudste resten van mensen zijn gevonden. De situatie van deze grot heeft ervoor gezorgd dat men deze tot nu toe nog niet heeft ontdekt en heeft kunnen verkennen.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.