Pre-Spaanse begraafplaats grot met 80 lichamen gevonden op Gran Canaria

Oeps ... foto ontbreekt!

Pre-Spaanse begraafplaats grot met 80 lichamen gevonden op Gran Canaria

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Dankzij een drone kon men foto- en videobeelden maken van een nieuwe ontdekking op het Canarische Eiland Gran Canaria. Gelegen op een zeer steile plaats die normaal alleen toegankelijk is voor bergbeklimmers heeft men een begraafplaats-grot ontdekt die stamt uit de pre-Spaanse tijd op het eiland. In die grot heeft men de botten gevonden van ongeveer 80 lichamen.

De begraafplaats-grot bevindt zich in het gebied waar de oudste menselijke overblijfselen van het eiland zijn gevonden. De ontdekking werd afgelopen zomer gedaan door de groep El Legado die met hulp van een drone de grot in kon om foto- en videobeelden te maken. Daarop zijn de botten van tussen de 70 en 80 lichamen van zowel mannen als vrouwen te vinden.

Na deze ontdekking hebben archeologen van Servicio de Patrimonio del Cabildo de Gran Canaria de grot te voet bezocht en bevestigd dat het om veel menselijke resten gaat die gelegen zijn in een vorm van begraafplaats gelegen in een grot. 

Volgens de experts gaat om een grote archeologische vondst aangezien deze is gevonden in een gebied waar de oudste resten van mensen zijn gevonden. De situatie van deze grot heeft ervoor gezorgd dat men deze tot nu toe nog niet heeft ontdekt en heeft kunnen verkennen.

Ga naar de inhoud