Rood weeralarm vanwege kou en sneeuw in noordwest en noord Spanje

Rood weeralarm vanwege kou en sneeuw in noordwest en noord Spanje
Beeld: RTVE

MADRID – Op het moment van schrijven heeft het slechte weer in het noorden, noordwesten en midden van Spanje gezorgd voor meer dan 40 wegen die afgesloten zijn vanwege de sneeuw en ijsvorming. Het is de storm Cecilia die voor het slechte weer zorgt waardoor de regio’s zoals Cantabrië, Asturië en het noorden van León voor het eerst in de weergeschiedenis een rood weeralarm hebben gekregen in een novembermaand vanwege de sneeuw.

Verwacht wordt dat er in deze gebieden in noord Spanje 80 cm of meer sneeuw zal vallen en de sneeuwgrens zal dalen tot 700-800 meter hoogte. In het noorden van Spanje zijn vanwege de hevige sneeuwval op dit moment al meer dan 40 wegen en drie bergpassen afgesloten. Dat is niet alleen het geval in regio’s als Asturië en Cantabrië maar ook de provincies Madrid, Ávila en Segovia.

De regio’s Asturië, Galicië, Castilië en León, Aragon, Cantabrië, Castilla-La Mancha, Catalonië, Madrid, Navarra, Valencia regio, Extremadura, Balearen, La Rioja, Baskenland, Murcia en Andalusië hebben een rood, oranje of geel weeralarm gekregen vanwege de kou, regen, wind en sneeuw. De enige regio die vrij is van het slechte weer zijn de Canarische Eilanden.

Foto’s: Twitter

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

2
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Juan74

Sneeuw krijgen we hier niet in het zuiden, alhoewel ik het vanaf hier wel kan zien op de uitlopers van de Sierra Nevada, maar hoe verwend zijn we wel met het weer, dat we 14 graden koud noemen. Althans, ik vind het vrij fris vandaag dan heh hahaha.

Ned

Dat is het ook als het zonnetje niet schijnt of wanneer het waait. Zo te zien blijft het weer de komende week vrij instabiel. Dat wordt dus sporten en harder werken om warm te blijven en de rest van de tijd een semi-winterslaap houden onder de manta.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.