Rood weeralarm vanwege kou en sneeuw in noordwest en noord Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Rood weeralarm vanwege kou en sneeuw in noordwest en noord Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op het moment van schrijven heeft het slechte weer in het noorden, noordwesten en midden van Spanje gezorgd voor meer dan 40 wegen die afgesloten zijn vanwege de sneeuw en ijsvorming. Het is de storm Cecilia die voor het slechte weer zorgt waardoor de regio’s zoals Cantabrië, Asturië en het noorden van León voor het eerst in de weergeschiedenis een rood weeralarm hebben gekregen in een novembermaand vanwege de sneeuw.

Verwacht wordt dat er in deze gebieden in noord Spanje 80 cm of meer sneeuw zal vallen en de sneeuwgrens zal dalen tot 700-800 meter hoogte. In het noorden van Spanje zijn vanwege de hevige sneeuwval op dit moment al meer dan 40 wegen en drie bergpassen afgesloten. Dat is niet alleen het geval in regio’s als Asturië en Cantabrië maar ook de provincies Madrid, Ávila en Segovia.

De regio’s Asturië, Galicië, Castilië en León, Aragon, Cantabrië, Castilla-La Mancha, Catalonië, Madrid, Navarra, Valencia regio, Extremadura, Balearen, La Rioja, Baskenland, Murcia en Andalusië hebben een rood, oranje of geel weeralarm gekregen vanwege de kou, regen, wind en sneeuw. De enige regio die vrij is van het slechte weer zijn de Canarische Eilanden.

Foto’s: Twitter

Ga naar de inhoud