De Rastro vlooien- en weekmarkt in Madrid gaat 22 november weer open

De Rastro vlooien- en weekmarkt in Madrid gaat 22 november weer open
Beeld: 123rf

De Rastro vlooien- en weekmarkt in Madrid gaat 22 november weer open

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De bekendste vlooienmarkt van Spanje is in Madrid te vinden maar vanwege de corona-crisis en de in de stad genomen maatregelen is deze al acht maanden gesloten. Na meerdere protesten van de marktkooplui is dan eindelijk bekend geworden dat de El Rastro op 22 november weer open zal gaan.

Op zondag 22 november komt er een einde aan de acht maanden lange sluiting van de El rastro in de wijken La Latina en Lavapiés in het centrum van de Spaanse hoofdstad Madrid. De kraampjes van marktkooplui maar ook de specialistische antiekwinkels mogen vanaf 22 november weer hun spullen verkopen.

Er zullen wel speciale maatregelen genomen moeten worden want een normale El Rastro dag is het enorm druk en kun je over de hoofden van de bezoekers lopen. Welke maatregelen er precies genomen worden is nog niet bekend.

El Rastro is een grote openlucht vlooienmarkt en normale weekmarkt in Madrid. El Rastro wordt georganiseerd op iedere zondagochtend. Het begint al vanaf 8 uur ’s morgens. Het wordt georganiseerd in de wijk La Latina en loopt over in Lavapiés.

De markt is gelegen juist naast het metrostation en begint op Plaza de Cascorro en C/ Ribera de Curtidores. Er staan vooral kraampjes met kleding, souvenirs, lederwaren, boeken en speelgoed. Rond de vlooienmarkt liggen nog een tal van antiekwinkels met als bekendste La Europea en diverse restaurants en bars.

Ga naar de inhoud