De Rastro vlooien- en weekmarkt in Madrid gaat 22 november weer open

De Rastro vlooien- en weekmarkt in Madrid gaat 22 november weer open
Beeld: 123rf

De Rastro vlooien- en weekmarkt in Madrid gaat 22 november weer open

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De bekendste vlooienmarkt van Spanje is in Madrid te vinden maar vanwege de corona-crisis en de in de stad genomen maatregelen is deze al acht maanden gesloten. Na meerdere protesten van de marktkooplui is dan eindelijk bekend geworden dat de El Rastro op 22 november weer open zal gaan.

Op zondag 22 november komt er een einde aan de acht maanden lange sluiting van de El rastro in de wijken La Latina en Lavapiés in het centrum van de Spaanse hoofdstad Madrid. De kraampjes van marktkooplui maar ook de specialistische antiekwinkels mogen vanaf 22 november weer hun spullen verkopen.

Er zullen wel speciale maatregelen genomen moeten worden want een normale El Rastro dag is het enorm druk en kun je over de hoofden van de bezoekers lopen. Welke maatregelen er precies genomen worden is nog niet bekend.

El Rastro is een grote openlucht vlooienmarkt en normale weekmarkt in Madrid. El Rastro wordt georganiseerd op iedere zondagochtend. Het begint al vanaf 8 uur ’s morgens. Het wordt georganiseerd in de wijk La Latina en loopt over in Lavapiés.

De markt is gelegen juist naast het metrostation en begint op Plaza de Cascorro en C/ Ribera de Curtidores. Er staan vooral kraampjes met kleding, souvenirs, lederwaren, boeken en speelgoed. Rond de vlooienmarkt liggen nog een tal van antiekwinkels met als bekendste La Europea en diverse restaurants en bars.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.