Search
menu
Search

Enorme aardverschuiving bij een klif en een strand op het eiland La Gomera

Bomberos Voluntarios de Valle Gran Rey
Beeld: Bomberos Voluntarios de Valle Gran Rey

Enorme aardverschuiving bij een klif en een strand op het eiland La Gomera

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Een grote aardverschuiving bij een klif verraste zaterdagmiddag rond 16.00 uur veel gebruikers van het Argaga strand tussen Puerto de Vueltas en Valle Gran Rey op het Canarische Eiland La Gomera. De beelden van de plotselinge gebeurtenis werden live vastgelegd door verschillende voorbijgangers in het gebied terwijl meerdere reddingsdiensten zich naar de gemeente Vallehermoso verplaatsen om mogelijke slachtoffers te lokaliseren.

Vlak na de aardverschuiving tot het moment dat het donker werd heeft een helikopter van de Grupo de Emergencias y Salvamento de Canarias vijf mensen die in een isolement waren geraakt geëvacueerd en gezocht naar andere personen. Bronnen van de hulpdienst 112 melden dat geen van de geredde personen gewond is geraakt bij de aardverschuiving.

Op dit moment zijn er tientallen reddingswerkers van de brandweer, kustwacht, politie en brandweer bezig met het zoeken naar mogelijke slachtoffers. Naast de vijf geredde personen is er nog niets bekend over eventueel meer slachtoffers die zich eventueel onder het puin kunnen bevinden.

Op de plaats van de aardverschuiving stonden diverse voertuigen waaronder auto’s, busjes en kampeerwagens. Het is niet bekend of daarin personen zaten.

Het komt wel vaker voor dat er grote aardverschuivingen zijn op de Canarische Eilanden maar zelden overdag en zelden worden deze live vastgelegd door toeristen en andere aanwezigen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?