Is de nieuwe en duurste Netflix film ooit ‘Red Notice’ wel of niet in Valencia opgenomen?

Is de nieuwe en duurste Netflix film ooit ‘Red Notice’ wel of niet in Valencia opgenomen?
Beeld: Netflix

Is de nieuwe en duurste Netflix film ooit ‘Red Notice’ wel of niet in Valencia opgenomen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Netflix heeft er sinds 12 november een nieuwe blockbuster bij met de duurste film ooit voor het streaming platform. De film ‘Red Notice’, of in het Spaans ‘Alerta Roja’, is recent in premiere gegaan bij Netflix en heeft de Amerikaanse gigant meer dan 200 miljoen dollar gekost. De film heeft Dwayne Johnson, Ryan Reynolds en Gal Gadot in de hoofdrollen en speelt zich op de hele wereld af, ook in Spanje waar men op bezoek is in Valencia. Maar is de filmcrew ook echt in de Spaanse stad geweest voor opnames?

Spanje is in de film ook te zien maar dan alleen Valencia, dat wil zeggen, zo wordt dat gesuggereerd in de film. Zo halverwege het verhaal besluiten John Hartley (Johnson) en Nolan Booth (Reynolds) uit een Russische gevangenis te ontsnappen om naar Spanje te reizen. Dat doet het tweetal om een feest van de wapenhandelaar Sotto Voce bij te wonen en dat feest vindt plaats in Valencia.

In Valencia is de enorme ‘finca’ of landhuis van de slechterik Sotto Voce te zien waar een gemaskerd bal wordt gehouden. Maar de vraag is of dit landhuis wel gelegen is in Valencia want alle scènes, waaronder een vechtscène, vinden plaats binnenshuis. Nadat de hoofdrolspelers gevangen zijn genomen is ook nog een stierenvechtersarena te zien die zogenaamd in Valencia te vinden is maar, niemand weet welke arena dat dan is.

Johnson en Reynolds worden gemarteld en staan tegenover een grote zwarte stier in de arena in de Ruzafa-wijk maar praktisch alle opnames zijn niet ter plaatse gemaakt maar via computeranimatie ontworpen, inclusief de stier. De scène wordt omschreven als komisch maar niet echt authentiek want het is eigenlijk erg duidelijk dat alles met de computer is gemaakt. 

Maar de vraag is, is het team van ‘Red Notice’ wel of niet naar Spanje gekomen om opnames te maken in Valencia? Het antwoord daarop is waarschijnlijk nee. Een van de redenen daarvoor is de corona-pandemie waardoor het productieteam niet wereldwijd opnames kon maken en men moest teruggrijpen naar computeranimatie omdat ze vastzaten in Italië. De meeste opnames vonden plaats in Georgia in de Verenigde Staten maar men heeft wel opnames gemaakt in Parijs bij het Louvre, in Rome en op Sardinië. Maar men is niet naar Spanje, Bali, Rusland of Afrika afgereisd voor opnames.

Het voordeel is dat in de film die wereldwijd door miljoenen mensen gezien zal worden, er wordt gesproken over Spanje en over Valencia en dat is toch altijd mooie reclame voor het land en de stad.

Een door Interpol uitgevaardigde ‘Red Notice‘ is een wereldwijd alarmsignaal bedoeld om ’s werelds meest gezochte misdadigers op te sporen en aan te houden. Maar wanneer een gewaagde overval de beste profiler van de FBI (Johnson) en twee rivaliserende criminelen (Gadot, Reynolds) samenbrengt, kan niemand voorspellen wat er zal gebeuren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.