Search
menu
Search

Zijn er nog steeds ratten in de coolste wijk van Madrid?

Zijn er nog steeds ratten in de coolste wijk van Madrid?
Beeld: via canva.com

Zijn er nog steeds ratten in de coolste wijk van Madrid?

In de wijk Oporto in Madrid staan de inwoners voor een raadsel. Een tijdje worstelde men met een rattenplaag. De inwoners van de nieuwe, hippe buurt van Madrid zien de laatste tijd geen tekenen, maar toch blijft de vraag rondspoken. Zitten ze nog steeds met ratten in Oporto?

De ochtend breekt aan in Oporto, Madrid. Overal in de bars drinken mensen koffie of eten ze hun ontbijt. Deze hoek van de stad is deel van Carabanchel, een van de hipste buurten van dit moment. Een online-enquête van het tijdschrift Time Out zette de buurt onlangs nog op de derde plaats van coolste buurten ter wereld. En toch klopt er iets niet: er zijn ratten in Carabanchel.

Begin september gaven de stadsdiensten aan dat er ratten gezien waren in Oporto en in Valle de Oro, een speeltuin in de buurt. Men gaf aan dat er verschillende nesten waren die door het stadsbestuur verdelgd zouden worden. Om hoeveel ratten het ging en of er ondertussen iets aan gedaan is, blijft echter onduidelijk. Volgens het stadsbestuur is het budget van de dienst voor plaagbestrijding opgetrokken van 1,2 miljoen naar 2 miljoen euro.

Deze week werd echter opnieuw melding gemaakt van ratten in Oporto. Volgens het stadsbestuur is zwerfvuil een van de belangrijkste oorzaken. Waar dat zich opstapelt hebben de dieren het naar hun zin. De diensten zetten in op orde en netheid op straat en sluiten de rioleringen af. In de “derde hipste buurt op aarde” liggen ze er vast nog even wakker van voor ze weer rustig slapen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?