Loterijwinnaars Spanje gaan minder belasting betalen

Oeps ... foto ontbreekt!

Loterijwinnaars Spanje gaan minder belasting betalen

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Eenieder die een prijs wint met een loterij had tot nu toe een vrijstelling tot 2.500 euro. Dat houdt in dat als de prijs lager is dan of gelijk aan dit bedrag men geen belasting hoefde te betalen, alles daarboven heeft een belastingpercentage van 20%. Deze minimumbedragen zijn nu aangepast waardoor o.a. de Kerst- en Driekoningen loterijwinnaars minder belasting gaan betalen.

Eigenlijk is het limiet al afgelopen zomer verhoogd maar heeft niemand daar veel aandacht aan geschonken. Nu de “El Gordo” en “El Niño” loterijen er weer aankomen met de Kerst en Driekoningen is het nieuws plots actueel.

Tot afgelopen zomer was het zo dat de eerste 2.500 euro belastingvrij was en alles daarboven werd aangeslagen met 20% belasting. Het belastingvrije bedrag is sinds 5 juli echter verhoogd naar 10.000 euro waardoor winnaars bij de “El Gordo” loterij dit jaar dus meer zullen verdienen, als men een hoge prijs heeft.

Deelnemers aan de “El Niño” loterij rond Driekoningen, dus begin januari 2019, hebben nog meer geluk als ze winnen aangezien het belastingvrije bedrag op 1 januari 2019 verhoogd wordt naar 20.000 euro. Dat houdt dus in dat over de eerste 20.000 euro geen 20% belasting betaald wordt.

In het jaar 2020 wordt dit belastingvrije limiet of het belastingvrije bedrag zelfs nog hoger en wordt dit verdubbeld van 20.000 euro van begin 2019 naar 40.000 euro in 2020.

Door het belastingvrije bedrag geleidelijk te verhogen zal 60% van de winnaars van de loterijen geen of minder belasting betalen waardoor de winst voor hen hoger wordt.

Ga naar de inhoud