Meest actieve migratieroute dit jaar is tussen Afrika en Spanje

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De westelijke Middellandse Zeeroute (ruta occidental) tussen hoofdzakelijk Marokko, Algerije en Spanje is de meest actieve dit jaar en aantallen zijn nu al verdubbeld ten opzichte van vorig jaar toen er 22.108 migranten aankwamen in Spanje. Dat is op te maken uit de voorlopige cijfers van het Europees Agentschap voor Grens- en Kustwacht (FRONTEX).

Spanje heeft al jaren te maken met een grote migratiestroom over het water en over land vanuit Afrika waarbij migranten met name uit de landen Marokko en Algerije richting de Spaanse kust varen of de hekken in Ceuta en Melilla beklimmen.

Enkele jaren geleden werden recordcijfers gehaald wat betreft aantallen migranten waarna de aandacht voor Spanje verminderde en migranten zich meer hadden verplaatst richting Italië en Griekenland.

Westen

Spanje is echter weer in trek en de afgelopen jaren steeg het aantal migranten dat via het westelijk Middellandse-Zeegebied Europa heeft geprobeerd te bereiken. In de eerste 11 maanden van 2018 kwamen via deze route bijna 53.000 irreguliere migranten in Spanje aan, meer dan het dubbele van het cijfer van dezelfde periode een jaar geleden. Inwoners van Marokko, Guinee en Mali waren goed voor het grootste aantal irreguliere migranten dat dit jaar via deze route oversteekt.

Oosten

Via het Oostelijke Middellandse-Zeegebied (Turkije en Griekenland) hebben gedurende de eerste 11 maanden van dit jaar 50.900 (+30%) migranten de oversteek gemaakt. Het grootste aantal migranten op deze route tot nu toe dit jaar waren inwoners van Syrië, Afghanistan en Irak.

Centraal

Het Centrale Middellandse-Zeegebied (Italië en Malta) heeft tot nu toe dit jaar te maken gehad met 80% minder migranten. Tussen begin januari en eind november kwamen via dit gebied 22.800 migranten aan. Tot dusverre waren Tunesiërs en Eritreeërs dit jaar de twee meest vertegenwoordigde nationaliteiten op deze route.

Totaal

Gedurende de 11 maanden tussen januari en november dit jaar zijn er in totaal 138.000 migranten de grenzen van de Europese Unie gepasseerd. Dat is een hoog aantal maar 30% minder dan een jaar geleden.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

13
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Eddy

PVV zo afbreken is natuurlijk ook niet correct omdat er veel waarheid inzit.Men kan natuurlijk de schijnheilige uithangen maar het merendeel van de bevolking zijn ze liever kwijt dan rijk.En te veel is te veel.In belgie wordt er onder het eigen volk gemiddeld per gezin 1.2 kinderen gemaakt en bij de niet belgen gemiddeld 4.8 dat is wel degelijk 4 keer meer.Weet je zo dat we met een groot probleem zitten.

Juan74

Ik heb het al eens eerder gezegd. Jaren en jaren geleden is dit al voorspeld door Pim Fortuyn de vermoorde politicus in Nederland. Hij werd toen weggezet als een racist en iemand die alleen maar tegen de Islam aantrapte. Was de man niet vermoord, dan zou met name Nederland en denk ook een aantal andere landen, nu echt minder problemen hebben. De gevestigde orde sluit nog altijd de ogen ervoor en laat het allemaal op kosten van de rest van de bevolking gebeuren. Over 50 jaar of eerder wonen er meer mensen uit andere landen in de Lage Landen en… Lees verder »

Marjolein

Wij hebben geluk gehad dat we in Europa geboren zijn! Niemand heeft daar keuze in.Misschien zouden we hetzelfde doen?Proberen over te steken in een gammel bootje voor een beter leven??En het echte aantal wat verdronken is krijgen we nooit te horen!!
Dat zijn er velen meer dan ze ons laten weten!

PVV

Voornamelijk islamitische klaplopers en ruifvreters. Met bankhangen en zich vermenigvuldigen als specialisme.

info@vuuraanzee.nl

Ik heb er duizenden gesproken. Zat er niet 1 tussen. Hoeveel heeft u er werkelijk ontmoet? In de ogen gekeken? Verhaal van gehoord?
Voornamelijk heeft toch de indicatie van merendeel.
Synoniem: grotendeels, hoofdzakelijk, vooral

Fijn Nieuwjaar allemaal, met wijsheid en mededogen ….

Juan74

Dan heb jij net die duizenden gesproken die met goede bedoelingen komen zeker? Want waarom zijn er in veel landen en centra dan zoveel problemen met mensen die ook nog eens ILLEGAAL onze landen inkomen. Denk je nou werkelijk dat als ik naar zeg even, Pakistan vlucht, dat men mij daar met open armen zal ontvangen en dat ik daar gewoon een kerk kan openen en een Christelijk geloof openlijk mag uitoefenen? En daarnaast, zijn er zat gevallen bekend van verkrachtingen, roofovervallen, diefstallen etc. In Ter Apel bijvoorbeeld zitten meer dan 150 jongeren opgesloten omdat ze dagelijks Groningen leeg plunderden….nee,… Lees verder »

Marian

Feit blijft dat we niet heel Afrika op kunnen nemen in Europa. Alhoewel degenen die boven ons gesteld zijn daar anders over denken. Kijk maar naar het Marrakesh-pact. Hadden ze nooit moeten ondertekenen. Immigratie is geen recht!

ds

Heb met dit soort gasten gewerkt i.v.m.intregatie de een moest ik na de lunch met een alarmhoorn waker maken en hij was na tweeweken ziek (geen zin meer) zonde van het geld.Een ander wilde wel overwerken maar na een paar weken wist hij hoe die auto*s moest stelen fijn volk.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.