Duitser probeert vanuit Málaga met 10 kilo marihuana naar Eindhoven te vliegen

Duitser probeert vanuit Málaga met 10 kilo marihuana naar Eindhoven te vliegen
Beeld: Aene.es

Duitser probeert vanuit Málaga met 10 kilo marihuana naar Eindhoven te vliegen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De Guardia Civil politie heeft op het vliegveld van Málaga een Duitse vliegpassagier aangehouden omdat hij met 10 kilo marihuana naar Eindhoven probeerde te vliegen. De RX scanner die gebruikt wordt om koffers te scannen liet een aantal verdachte pakketjes zien waarna de passagier erbij werd gehaald om de koffer open te maken.

Uiteindelijk bleek dat de 34-jarige Duitser van plan was om vanaf het vliegveld Málaga-Costa del Sol naar Eindhoven Airport te vliegen met 10 pakketjes met in totaal 10 kilo marihuana. De Duitse passagier werd meteen gearresteerd.

Op dezelfde dag wist de Guardia Civil nog een passagier te pakken te krijgen die ook drugs probeerde te smokkelen. Dit keer ging het om een passagier uit de Republiek Guinee-Bissau die met 6,6 kilo marihuana naar Milaan in Italië probeerde te vliegen vanaf het vliegveld Málaga-Costa del Sol.

Begin december wist de politie ook een man aan te houden die er met de bagage van een andere passagier vandoor wilde gaan. Het ging om een passagier van een vlucht uit Brussel die door de politie als verdachte werd gezien en werd gevolgd terwijl hij een koffer van de bagageband had gehaald. 

Toen de politie hem uiteindelijk wilde aanhouden had hij de koffer al ergens achtergelaten. De koffer bleek van een Belgische oudere man te zijn die met dezelfde vlucht vanuit Brussel in Málaga was geland.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.