Search
menu
Search

Beveiligingsbeambte schiet op drie collega’s en agent en wordt na achtervolging gearresteerd in Reus

Beveiligingsbeambte schiet op drie collega’s en agent en wordt na achtervolging gearresteerd
Beeld: @Cuerpospolicia1 / twitter

Beveiligingsbeambte schiet op drie collega’s en agent en wordt na achtervolging gearresteerd in Reus

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – In de stad Reus nabij de Costa Dorada in de provincie Tarragona heeft een voormalig medewerker van een beveiligingsbedrijf niet alleen op zijn baas geschoten maar ook op twee collega’s en in zijn vlucht op een agent van de Mossos d’Esquadra politie. Zowel de collega’s als de agent moesten naar het ziekenhuis gebracht worden voor behandeling aan de verwondingen. Een collega is er slecht aan toe. De dader kon vijf uur later na een uitwisseling van schoten gearresteerd worden in Riudoms. 

Het voorval deed zich dinsdagmorgen rond 11.15 uur voor op de eerste verdieping in een gebouw aan het General Prim plein in het centrum van de stad Reus, bekend van onder andere het vliegveld Reus-Costa Dorada. Op de eerste verdieping is een dependance van het beveiligingsbedrijf Securitas gevestigd waar de man tot voor kort werkzaam was.

Volgens de kranten gaat het om de 45-jarige Marin Eugen Sabau van Roemeense komaf die al sinds 2012 als beveiligingsbeambte werkt in Spanje. Enkele maanden geleden werd de man ontslagen waarna hij via brieven en e-mails zijn voormalige baas en collega’s lastig viel en bedreigde. Hij viel ook enkele collega’s in Tarragona en Barcelona lastig.

De 45-jarige man vluchtte na het schietincident in zijn auto, een Citroën Xsara. Later rond 13.15 uur hielden agenten van de Catalaanse politie op de T-11 weg een auto stil met daarin een bestuurder die voldeed aan het signalement van de verdachte. De bestuurder opende het vuur op de agenten waarbij een agent in zijn arm gewond raakte. Meteen werd de T-11 in beide richtingen afgesloten door andere agenten en werd een helikopter naar de plaats gestuurd om vanuit de lucht naar de gewapende Roemeen te zoeken.

Later werd de Roemeense man door de politie omsingeld. De man bevond zich in een landhuis (Mas Blau) nabij Riudoms en had niet alleen een kogelvrijvest aan maar beschikte ook over meerdere vuurwapens (met wapenvergunning). Na een mislukte poging om de man over te halen om zich zichzelf over te geven is de speciale politie eenheid GEI overgegaan tot arrestatie. Daarbij vielen schoten en raakte de dader gewond. Hij is aan zijn verwondingen behandeld en gearresteerd.

Ga naar de inhoud