Beveiligingsbeambte schiet op drie collega’s en agent en wordt na achtervolging gearresteerd in Reus

Beveiligingsbeambte schiet op drie collega’s en agent en wordt na achtervolging gearresteerd
Beeld: @Cuerpospolicia1 / twitter

Beveiligingsbeambte schiet op drie collega’s en agent en wordt na achtervolging gearresteerd in Reus

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

TARRAGONA – In de stad Reus nabij de Costa Dorada in de provincie Tarragona heeft een voormalig medewerker van een beveiligingsbedrijf niet alleen op zijn baas geschoten maar ook op twee collega’s en in zijn vlucht op een agent van de Mossos d’Esquadra politie. Zowel de collega’s als de agent moesten naar het ziekenhuis gebracht worden voor behandeling aan de verwondingen. Een collega is er slecht aan toe. De dader kon vijf uur later na een uitwisseling van schoten gearresteerd worden in Riudoms. 

Het voorval deed zich dinsdagmorgen rond 11.15 uur voor op de eerste verdieping in een gebouw aan het General Prim plein in het centrum van de stad Reus, bekend van onder andere het vliegveld Reus-Costa Dorada. Op de eerste verdieping is een dependance van het beveiligingsbedrijf Securitas gevestigd waar de man tot voor kort werkzaam was.

Volgens de kranten gaat het om de 45-jarige Marin Eugen Sabau van Roemeense komaf die al sinds 2012 als beveiligingsbeambte werkt in Spanje. Enkele maanden geleden werd de man ontslagen waarna hij via brieven en e-mails zijn voormalige baas en collega’s lastig viel en bedreigde. Hij viel ook enkele collega’s in Tarragona en Barcelona lastig.

De 45-jarige man vluchtte na het schietincident in zijn auto, een Citroën Xsara. Later rond 13.15 uur hielden agenten van de Catalaanse politie op de T-11 weg een auto stil met daarin een bestuurder die voldeed aan het signalement van de verdachte. De bestuurder opende het vuur op de agenten waarbij een agent in zijn arm gewond raakte. Meteen werd de T-11 in beide richtingen afgesloten door andere agenten en werd een helikopter naar de plaats gestuurd om vanuit de lucht naar de gewapende Roemeen te zoeken.

Later werd de Roemeense man door de politie omsingeld. De man bevond zich in een landhuis (Mas Blau) nabij Riudoms en had niet alleen een kogelvrijvest aan maar beschikte ook over meerdere vuurwapens (met wapenvergunning). Na een mislukte poging om de man over te halen om zich zichzelf over te geven is de speciale politie eenheid GEI overgegaan tot arrestatie. Daarbij vielen schoten en raakte de dader gewond. Hij is aan zijn verwondingen behandeld en gearresteerd.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.