Spaanse regering steunt Málaga als kandidaat voor de Expo 2027

Spaanse regering steunt Málaga als kandidaat voor de Expo 2027
Beeld: Málaga2027 / facebook

Spaanse regering steunt Málaga als kandidaat voor de Expo 2027

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MÁLAGA – De Spaanse regering heeft via de regeringsvertegenwoordiger Félix Bolaños het afgelopen weekend laten weten dat ze de kandidatuur van de stad Málaga voor de Wereldtentoonstelling Expo 2027 volledig steunt. Málaga moet de strijd aangaan met de Amerikaanse staat Minnesota die ook kanshebber is voor het hosten van de Expo 2027 die de Expo 2023 in Buenos Aires (Argentinië) zal opvolgen. Mocht Málaga de host worden dan zou dat de vijfde keer zijn dat Spanje een Wereldtentoonstelling host.

De door het Bureau International des Expositions (BIE) erkende Wereldtentoonstelling 2027 (of 2028) wordt een gespecialiseerde expositie. Het mag dan ook maximaal drie maanden duren en een specifiek thema illustreren. Het zou in 2027 of 2028 kunnen plaatsvinden, waarschijnlijk van 15 mei tot 15 augustus 2027. 

De Expo 2027 zou in Málaga de naam ‘The Urban Era: towards the sustainable city’ ofwel in het Spaans ‘La era urbana: hacia la ciudad sostenible’ krijgen. De Expo 2027 in Málaga moet plaatsvinden in het Buenavista-gebied in het Campanillas-district op een oppervlakte van 250.000 vierkante meter ten westen van de stad Málaga (zie tekeningen en foto’s onderaan artikel).

Wereldtentoonstellingen (Expo’s in het Engels) zijn grote internationale exposities die sinds 1851 in verschillende landen gehouden zijn en waar de deelnemende landen een beeld kunnen geven van hun economische, sociale, culturele en technische ontwikkeling. Vaak resteert er een gebouw of kunstwerk van een wereldtentoonstelling, zoals de Eiffeltoren in Parijs, het Atomium in Brussel of zoals in Spanje in 1888 de (rode) Arc de Triomf en het Parc de la Ciutadella in Barcelona.

De Wereldtentoonstelling heeft tot nu toe vier keer plaatsgevonden in Spanje. De eerste keer was dus in 1888 in Barcelona gevolgd door de Expo 1929 die zowel in 1929 als in 1930 in Barcelona en Sevilla plaatsvond. De derde Spaanse editie van de Wereldtentoonstelling vond plaats in 1992 (het jaar van de Olympische zomerspelen in Barcelona) in Sevilla. De vierde en laatste keer dat Spanje de Expo organiseerde was in 2008 in Zaragoza met als thema watermanagement. De Expo van Zaragoza was tot nu toe de enige Wereldtentoonstelling met een thema terwijl de overige Expo’s in 1992, 1929-1930 en 1888 universeel waren. Málaga zou dus de vijfde host van de Expo kunnen worden en de tweede met een thema.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.