Search
menu
Search

Dieven stelen een horloge van 500.000 euro van een toerist in Barcelona

Dieven stelen een horloge van 500.000 euro van een toerist in Barcelona
Beeld: via canva.com & Richard Mille

Dieven stelen een horloge van 500.000 euro van een toerist in Barcelona

Het zal je maar gebeuren. Je wandelt met een horloge van € 500.000 over straat wanneer dieven het je ontfutselen en ervandoor gaan. Wat mensen bezielt een horloge ter waarde van een huis te dragen is een andere vraag, maar in Barcelona was het voor een toerist de pechdag van de eeuw.

Afgelopen vrijdag 8 december liep een nietsvermoedende toerist over de Paseo de Gracia in Barcelona. Aan zijn pols droeg de man een horloge van het merk Richard Mille, geschat op een slordige € 500.000. De Paseo de Gracia liep op dat uur vol met mensen. Ze genoten van de kerstverlichting en van het verlengde weekend om hun inkopen te doen. 

Plots kwam een koppel op de man af. Een van beiden trok het horloge gewelddadig van zijn pols en gaf het vliegensvlug aan zijn handlanger door. De tweede ging er vliegensvlug vandoor op een elektrische step. Agenten van de Mossos d’Esquadra probeerden de dief nog te vatten. De vlucht was echter goed voorbereid. Dankzij de elektrische step kon de voortvluchtige aan hoge snelheid langs fietspaden ontkomen, waar de politie niet op tijd bij kon.

Het slachtoffer kwam er van af met een paar schrammen op de pols. De diefstal van luxe horloges zit de laatste tijd in de lift in Barcelona. De politie creëerde daarom de groep Titani, een vijftiental agenten die specifiek dat probleem aanpakt. 

Alleen in het eerste semester van dit jaar waren horloge diefstallen goed voor 8% van de gewelddadige diefstallen (6739 tussen januari en juni). De politie hield dit jaar al 127 personen aan die in verband werden gebracht met horloge diefstallen.

Ga naar de inhoud