Overzicht camperplaatsen langs de kust in Catalonië

Overzicht camperplaatsen langs de kust in Catalonië
Beeld: via canva.com

Overzicht camperplaatsen langs de kust in Catalonië

In de Spaanse online krant 20Minutos plaatsen ze regelmatig overzichten van beste vakantiebestemmingen en toeristische bezienswaardigheden. Dit keer hebben ze gekeken naar de beste camperplaatsen in Catalonië. De Spaanse website heeft deze opgesplitst in drie artikelen voor de Costa Brava, Barcelona en Costa Dorada die we hebben samengevoegd in een artikel. Dit zijn volgens 20Minutos (niet zelf getest) de beste plaatsen om met een campervan of kampeerauto langs de Catalaanse kust te overnachten.

Costa Brava (Girona)

De Costa Brava is gevuld met prachtige stranden en baaien die de bezoeker een perfecte dag van zon, zand en zee biedt voor een heerlijke zomerdag, maar waar het buiten het drukke zomerseizoen ook goed vertoeven is. En het wordt nog beter als we deze ervaring kunnen combineren met de vrijheid van reizen met een kampeerauto, waardoor je in de buurt kunt overnachten en optimaal van je tijd kunt genieten.

Playa d’Aro (Castell d’Aro)

Playa d’Aro is een uitgestrekt strand van meer dan twee kilometer lang in de gemeente Castillo de Aro, omringd door een rustige promenade. Het strand zelf is 2 kilometer lang, maar in de omgeving zijn ook kleinere, minder drukke baaien te vinden. Vlak bij is er een gratis camperplaats met een maximale verblijfsduur van 48 uur. Deze camperplaats ligt op slechts 10 minuten lopen van het strand en biedt plaats aan ongeveer 20 kampeerauto’s. Er zijn geen specifieke voorzieningen, maar het is een ideale plek om te overnachten en de omgeving te verkennen.

Playa Gran (L’Estartit)

Het belangrijkste strand van de gemeente L’Estartit is Playa Gran, gelegen langs de stedelijke kern met fijn zand en ondiep water. Het strand beschikt over alle nodige voorzieningen, een grote gratis parkeerplaats en een nabijgelegen camperplaats met tarieven tussen € 10 en € 20 per dag, afhankelijk van het type en de grootte van de gekozen plaats om te overnachten. Deze camping biedt niet alleen plaats aan kampeerauto’s, maar ook aan tenten en caravans. Er zijn verschillende faciliteiten beschikbaar, zoals een zwembad, speeltuin en restaurant. De camping ligt op slechts 5 minuten lopen van het strand.

Playa de s’Abanell (Blanes)

Playa de s’Abanell is een langgerekt strand van ongeveer 2 kilometer lang in de gemeente Blanes. Het strand heeft fijn zand en kristalhelder water, en beschikt over alle nodige voorzieningen. In de omgeving is er ook een camperplaats met tarieven tussen € 10 en € 20 per dag. Deze camping biedt plaats aan kampeerauto’s, tenten en caravans en beschikt over verschillende faciliteiten, zoals een zwembad, supermarkt en restaurant. De camping ligt op slechts 5 minuten lopen van het strand.

Playa de Ampuriabrava (Castelló d’Empúries)

Playa de Ampuriabrava is een breed en langgerekt strand in de gemeente Castelló d’Empúries. Het strand heeft fijn zand en ondiep water, ideaal voor gezinnen met kinderen. In de omgeving zijn er verschillende camperplaatsen beschikbaar. Camping Nautic Almata: € 10 – € 20 per dag (afhankelijk van type en grootte van de plaats) en Camping Aquarius: € 10 – € 20 per dag (afhankelijk van type en grootte van de plaats). Beide campings bieden plaats aan kampeerauto’s, tenten en caravans en beschikken over verschillende faciliteiten, zoals zwembaden, restaurants en supermarkten. Ze liggen beide op loopafstand van het strand.

Costa de Barcelona

Barcelona is een populaire bestemming voor zowel toeristen als locals, en het heeft veel te bieden, waaronder prachtige stranden. Als je op zoek bent naar een unieke manier om deze prachtige stad te verkennen, dan is reizen met een kampeerauto een geweldige optie. Het geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en biedt ook de mogelijkheid om te overnachten op de mooiste plekken, zoals aan het strand.

Playa de Llevant (Barcelona)

De eerste op onze lijst is Playa de Llevant, gelegen in het stadscentrum van Barcelona. Met een lengte van 375 meter is dit een van de populairste stranden in de stad en heeft het tevens een hondenstrand. Het is gescheiden van het nabijgelegen strand Nova Mar Bella door een pier en biedt een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee. Omdat het zich in een stedelijke omgeving bevindt, zijn er tal van voorzieningen beschikbaar, zoals douches, toiletten, ligstoelen en parasols. Er is ook een ondergrondse parkeergarage waar je kunt overnachten met je kampeerauto voor slechts € 20 per dag. Het gaat om Parking BSM Bus Garcia Fària (Paseo García Faria, 71 (Rambla Prim) Barcelona).

Parking Iglesias (Barcelona)

Een andere interessante parkeergarage in Barcelona is Parking Iglesias (Calle Montanyans 12). Deze bevindt zich niet direct aan het strand, maar op de berg Montjuïc en is geschikt voor zowel campers, busjes als toeristische bussen. Het is een open terrein met een loosplaats, drinkwater en andere voorzieningen. De parkeergarage is 24 uur per dag geopend en wordt bewaakt door camera’s. De prijs is vrij hoog: € 3,60 per uur of € 30 per dag. De locatie is een beetje afgelegen, dus het is aan te raden om ’s avonds met de taxi terug te komen. Tenzij je nog een ander vervoermiddel hebt, zoals een scooter.

Playa de l’Almadrava (Vilassar de Mar)

Gelegen in het charmante stadje Vilassar de Mar, op ongeveer 30 minuten rijden van Barcelona, vinden we Playa de l’Almadrava. Dit strand heeft een lengte van 380 meter en wordt begrensd door een prachtige promenade en een treinstation (en een treinspoor). Het is een rustig strand, ideaal voor gezinnen en mensen die op zoek zijn naar wat ontspanning.Vlak bij het strand is een camperplaats met een tarief van € 18 per dag, dat stijgt tot € 25 in de maanden juli en augustus.

Playa dels Pescadors (Badalona)

Playa dels Pescadors is te vinden in de stad Badalona, op ongeveer 15 minuten rijden van Barcelona. Dit strand heeft een lengte van 500 meter en biedt een prachtig uitzicht op de haven en de Middellandse Zee. Het is een rustig strand, ideaal voor mensen die op zoek zijn naar wat privacy en rust. Bij de Parking Metropolita op de grens met Platja de l’estacio is het voor € 20 per dag mogelijk om de kampeerauto neer te zetten.

Area Camper Barcelona Beach (Cabrera de Mar)

Weliswaar ligt deze camperplaats niet aan het strand, maar dat is wel zeer dichtbij in Cabrera de Mar. Barcelona kun je in 40 minuten met de trein bereiken terwijl het strand op slechts 300 meter verwijderd is. Er zijn allerlei voorzieningen voor € 14 per dag van 12 september tot en met 30 juni waarna de prijs € 20 per dag wordt in de drukke maanden. De Area Barcelona Beach is aan de Carrer Montnegre te vinden.

Costa Dorada (Tarragona)

Tarragona is gelegen aan de Costa Dorada, een gebied dat bekend is om zijn uitgestrekte zandstranden en kristalheldere wateren en natuurlijk de populaire badplaats Salou en het nabijgelegen Cambrils. Ook het grootste pretpark van Spanje PortAventura is in Salou te vinden. Aan de Costa Dorada zijn tientallen goede campings te vinden waar je kunt overnachten met een kampeerauto.

Playa de la Mora (Tarragona)

Het prachtige strand Playa de la Mora is ongeveer een halve kilometer lang en ligt in een wijk met dezelfde naam, vlak bij de stad Tarragona. De rustige en warme wateren maken dit strand ideaal voor gezinnen met kinderen. Bovendien is de toegang tot het water gemakkelijk, aangezien de kustlijn hier niet erg steil is. Maar het beste van alles is dat er gratis camperplaatsen beschikbaar zijn, zodat je hier kunt overnachten en de hele dag kunt genieten van het strand.

Playa de la Pallisseta (El Roc Sant Gaietà)

Gelegen in de gemeente El Roc Sant Gaietà, is het Playa de la Pallisseta een rustig en afgelegen strand dat perfect is voor een ontspannen dagje aan zee. Het is ongeveer 300 meter lang en wordt omringd door duinen en pijnbomen en het oude dorpje met verschillende bouwstijlen. Dit maakt het een ideale plek voor natuurliefhebbers. Op Playa de la Pallisseta vind je alle basisfaciliteiten zoals toiletten en douches. Er is ook een bar waar je iets kunt eten of drinken. Er is ook dicht bij een camperplaats genaamd Area 340 beschikbaar voor € 10 tot € 18 per dag.

Cala Sant Jordi (L’Ametlla de Mar)

Cala Sant Jordi is gelegen in de gemeente L’Ametlla de Mar. Dit strand is ongeveer 400 meter lang en wordt omringd door kliffen en pijnbomen. Het is een rustige en afgelegen plek, perfect voor een dagje weg van de drukte (behalve in juli en augustus). Cala Sant Jordi biedt alle basisfaciliteiten zoals toiletten en douches (in de zomermaanden). Er is in de zomer ook een strandbar waar je iets kunt eten of drinken. Helaas is er geen speciale camperplaats, maar veel campertoeristen parkeren hun kampeerauto op de parkeerplaats bij het kasteel/fort of in de nabijgelegen straten waar genoeg parkeerruimte is, maar waar het officieel niet is toegestaan om te overnachten. 

Playa del Trabucador (Sant Carles de la Ràpita)

Playa del Trabucador is gelegen in het dorp Sant Carles de la Ràpita en is onderdeel van het natuurpark Delta del Ebro. Dit strand is uniek omdat het een smalle strook land is die zich uitstrekt over 6 kilometer, met aan beide kanten water. Het is een populaire bestemming voor watersporters, vooral voor windsurfen en kitesurfen. Er is ook een camperplaats beschikbaar voor € 9 per dag, waar je kunt overnachten en genieten van het prachtige uitzicht op zee.

Ga naar de inhoud