skip to Main Content
Autonome overheid Balearen wil einde aan milieu verontreinigende koffiecapsules

Autonome overheid Balearen wil einde aan milieu verontreinigende koffiecapsules

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

PALMA – De regioregering van de Balearen wil een einde aan de wegwerp niet-recycleerbare koffiecapsules door deze in de toekomst op de eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera te verbieden. Op deze vier eilanden moeten de capsules vanaf 1 januari 2020 gemaakt zijn van composteerbaar materiaal en dienen de leveranciers aan te tonen dat er een inzamel- en recyclingproces is.

De koffiecapsules zoals we deze kennen zien over twee jaar hun einde op de Balearen eilanden. De autonome regioregering van de Balearen gaat dan een nieuwe afvalwet invoeren waarbij de verkoop van wegwerp capsules voor koffie die gemaakt zijn van materialen die niet gemakkelijk biologisch of niet-biologisch kunnen worde gerecycled verboden wordt.

De regioregering van de Balearen is pionier op dit gebied aangezien het de eerste autonome deelstaat zal zijn die een soortgelijk verbod op wegwerp koffiecapsules zal gaan invoeren. Er zijn echter al andere deelstaten zoals Navarra en Baskenland die ook het idee van de Balearen willen gaan overnemen.

Naast een controle op het verbruik van koffiecapsules wil men op de Balearen met de nieuwe wetten ook een verbod hebben op de verkoop van plastic servies zoals borden, glazen, bekers en bestek. In de nieuwe verordening is ook aandacht voor andere milieuverontreinigende materialen zoals wegwerp doekjes, oorstaafjes en plastic rietjes.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Regeringen zijn traag en lui slapen voordurend en reageren laat of veel te laat. Bij alle vervuilende produkten moet regelgeving dwingend aanwezig zijn. Verplicht en geen ruimte voor andere mogelijkheden. Hergebruik dat moet en kan ook op grote schaal. De politiek moet selectief tewerk gaan en niet iedereen maar op posten zetten die niet capabel en ondeskundig zijn voor diverse belangrijke zaken. Vervuiling vernietigd en vervormd leven. Wereldwijd zijn mensen doorgeschoten met ongelimiteerd consumeren , omdat de status in stand gehouden moet worden. Van kijk eens hoe ik momenteel het rijkelijke leven door mijn keel stampt. Erg gevoelloos en slecht. Kan het niet meer normaal en gezonder is de vreetverslaving een status logo die op facebook gezet moet worden. De reclame voedt het vreetgedrag. Want het heeft niets meer te maken met eten. Het is vreten wat de klok slaat. Een cultureel onverzadigbaar monster een holle bolle gijs die tussen de oren volledig de weg kwijt is.

  2. Ik begrijp eerlijk gezegd ook niet dat men deze cups niet recyclet, zoals Nespresso in Nederland doet. Daar kon je bij je bestelling gratis een zak krijgen, die keurig in een klein afvalemmertje paste, om de gebruikte cups te bewaren. Bij een volgende zending kon je dan de gebruikte cups mee terug geven. Deze werden o.a. gebruikt om goedkope aluminium sportfietsen te maken die dan in Afrika verkocht werden tegen hele lage prijzen. Perfect toch?

  3. Hoe sneller hoe beter. Zeker ook voor die vochtige doekjes en zo meer. Mag in heel Spanje, of nog beter heel Europa onmiddellijk ingevoerd worden. Plastiek zakjes hopelijk ook. Genoeg alternatieven. Er bestaat zelfs biologisch afbreekbaar plastiek gemaakt van tarwe olie of andere natuurlijk grondstoffen. Voor het niet afbreekbaar plastiek is geen excuus meer.

    1. Het probleem is niet Europa. Zelf al verminder je de afval in Europa met 50%, dan is het op wereld gebied nauwelijks 1% van de afval. We zijn niet perfect op gebied van afval maar ik kan je verzekeren dat als men echt de problemen wilt aanpakken, dat men eerder naar de VS / Aziatische landen moet gaan kijken.

      We kunnen hier zo milieu vriendelijk zijn als je wilt maar als de rest van de wereld niet volgt, dan komt die troep hier ook bij ons weer terecht.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken