Autonome overheid Balearen wil einde aan milieu verontreinigende koffiecapsules

Autonome overheid Balearen wil einde aan milieu verontreinigende koffiecapsules

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – De regioregering van de Balearen wil een einde aan de wegwerp niet-recycleerbare koffiecapsules door deze in de toekomst op de eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera te verbieden. Op deze vier eilanden moeten de capsules vanaf 1 januari 2020 gemaakt zijn van composteerbaar materiaal en dienen de leveranciers aan te tonen dat er een inzamel- en recyclingproces is.

De koffiecapsules zoals we deze kennen zien over twee jaar hun einde op de Balearen eilanden. De autonome regioregering van de Balearen gaat dan een nieuwe afvalwet invoeren waarbij de verkoop van wegwerp capsules voor koffie die gemaakt zijn van materialen die niet gemakkelijk biologisch of niet-biologisch kunnen worde gerecycled verboden wordt.

De regioregering van de Balearen is pionier op dit gebied aangezien het de eerste autonome deelstaat zal zijn die een soortgelijk verbod op wegwerp koffiecapsules zal gaan invoeren. Er zijn echter al andere deelstaten zoals Navarra en Baskenland die ook het idee van de Balearen willen gaan overnemen.

Naast een controle op het verbruik van koffiecapsules wil men op de Balearen met de nieuwe wetten ook een verbod hebben op de verkoop van plastic servies zoals borden, glazen, bekers en bestek. In de nieuwe verordening is ook aandacht voor andere milieuverontreinigende materialen zoals wegwerp doekjes, oorstaafjes en plastic rietjes.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.