Autonome overheid Balearen wil einde aan milieu verontreinigende koffiecapsules

Oeps ... foto ontbreekt!

Autonome overheid Balearen wil einde aan milieu verontreinigende koffiecapsules

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – De regioregering van de Balearen wil een einde aan de wegwerp niet-recycleerbare koffiecapsules door deze in de toekomst op de eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera te verbieden. Op deze vier eilanden moeten de capsules vanaf 1 januari 2020 gemaakt zijn van composteerbaar materiaal en dienen de leveranciers aan te tonen dat er een inzamel- en recyclingproces is.

De koffiecapsules zoals we deze kennen zien over twee jaar hun einde op de Balearen eilanden. De autonome regioregering van de Balearen gaat dan een nieuwe afvalwet invoeren waarbij de verkoop van wegwerp capsules voor koffie die gemaakt zijn van materialen die niet gemakkelijk biologisch of niet-biologisch kunnen worde gerecycled verboden wordt.

De regioregering van de Balearen is pionier op dit gebied aangezien het de eerste autonome deelstaat zal zijn die een soortgelijk verbod op wegwerp koffiecapsules zal gaan invoeren. Er zijn echter al andere deelstaten zoals Navarra en Baskenland die ook het idee van de Balearen willen gaan overnemen.

Naast een controle op het verbruik van koffiecapsules wil men op de Balearen met de nieuwe wetten ook een verbod hebben op de verkoop van plastic servies zoals borden, glazen, bekers en bestek. In de nieuwe verordening is ook aandacht voor andere milieuverontreinigende materialen zoals wegwerp doekjes, oorstaafjes en plastic rietjes.

Ga naar de inhoud