Nederlandse familie doneert 1,3 miljoen euro om het maritieme ecosysteem van de Balearen te redden

Nederlandse familie doneert 1,3 miljoen euro om het maritieme ecosysteem van de Balearen te redden

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Een Nederlandse familie van filantropen gaat de komende twee jaar tenminste 1,3 miljoen euro investeren in de Fundación Marilles waarmee men het fragiele maritieme ecosysteem wat in een regressie verkeert te behouden. Met dat geld wil de stichting diverse projecten financieren die gericht zijn op het behoud van het waardevolle ecosysteem onder water bij de Balearen eilanden.

De krant Diario de Ibiza schrijft dat het om de familie van Vliet gaat, een familie die al drie decennia de zomers op de eilanden hebben doorgebracht. Via de stichting zal men diverse projecten ter behoud van het maritieme ecosysteem gaan financieren terwijl het ook de bedoeling is om andere sponsoren te zoeken voor de natuurbehoud projecten.

De stichting wordt gerund door directeur Josep Aniol, een Catalaanse marine-econoom en bioloog die sinds september vorig jaar definitief op Mallorca is gaan wonen om daar voor de stichting Fundación Marilles te gaan werken. Josep heeft samen met zijn vrouw de risico’s voor het maritieme ecosysteem onderzocht waarbij ook gekeken is naar de politieke en economische factoren zoals het toerisme en de visserij.

Volgens Josep Aniol is het beschermen van het milieu verenigbaar met het genereren van economische voordelen en het creëren van banen op de Balearen. De 1,3 miljoen euro van de familie van Vliet moet slechts het begin zijn van de financiële middelen die nodig zijn om effectief iets te kunnen doen voor het milieubeleid van de Balearen. Het is dan ook de bedoeling om meer investeerders van zowel de Balearen eilanden zelf alsook daarbuiten aan te trekken.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.