Nederlandse familie doneert 1,3 miljoen euro om het maritieme ecosysteem van de Balearen te redden

Oeps ... foto ontbreekt!

Nederlandse familie doneert 1,3 miljoen euro om het maritieme ecosysteem van de Balearen te redden

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Een Nederlandse familie van filantropen gaat de komende twee jaar tenminste 1,3 miljoen euro investeren in de Fundación Marilles waarmee men het fragiele maritieme ecosysteem wat in een regressie verkeert te behouden. Met dat geld wil de stichting diverse projecten financieren die gericht zijn op het behoud van het waardevolle ecosysteem onder water bij de Balearen eilanden.

De krant Diario de Ibiza schrijft dat het om de familie van Vliet gaat, een familie die al drie decennia de zomers op de eilanden hebben doorgebracht. Via de stichting zal men diverse projecten ter behoud van het maritieme ecosysteem gaan financieren terwijl het ook de bedoeling is om andere sponsoren te zoeken voor de natuurbehoud projecten.

De stichting wordt gerund door directeur Josep Aniol, een Catalaanse marine-econoom en bioloog die sinds september vorig jaar definitief op Mallorca is gaan wonen om daar voor de stichting Fundación Marilles te gaan werken. Josep heeft samen met zijn vrouw de risico’s voor het maritieme ecosysteem onderzocht waarbij ook gekeken is naar de politieke en economische factoren zoals het toerisme en de visserij.

Volgens Josep Aniol is het beschermen van het milieu verenigbaar met het genereren van economische voordelen en het creëren van banen op de Balearen. De 1,3 miljoen euro van de familie van Vliet moet slechts het begin zijn van de financiële middelen die nodig zijn om effectief iets te kunnen doen voor het milieubeleid van de Balearen. Het is dan ook de bedoeling om meer investeerders van zowel de Balearen eilanden zelf alsook daarbuiten aan te trekken.

Ga naar de inhoud