Caminito del Rey krijgt drie nieuwe wandelroutes en hangbrug

Caminito del Rey krijgt drie nieuwe wandelroutes en hangbrug
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Als de plannen door de autonome overheid van Andalusië worden goedgekeurd dan zal het ooit gevaarlijkste wandelpad ter wereld, el Caminito del Rey, er drie nieuwe wandelroutes en een hangbrug bij gaan krijgen. Dankzij deze nieuwe wandelroutes zal het in de toekomst mogelijk zijn om een rondgang te maken waardoor men via een route van 14 kilometer lang weer bij het beginpunt kan uitkomen, circulair in plaats van lineair.

Op dit moment is de Caminito del Rey wandeling zo’n 7 kilometer lang en dient deze gelopen te worden via het beginpunt in de gemeente Ardales richting El Chorro. Bij deze huidige wandeling moet 7 kilometer bij gaan komen waardoor de hele wandeling rond de 14 kilometer kan worden. De extra wandelpaden moeten dan door de beboste natuur gaan van het natuurpark Desfiladero de los Gaitanes.

Bij deze nieuwe wandelroutes zijn de gemeenten Álora, Ardales, Valle de Abdalajís, Antequera, Pizarra en Campillos betrokken. Technici zijn de afgelopen maanden bezig geweest met het onderzoeken van de mogelijkheden zoals waar de route moet komen, hoe deze aangelegd moet worden zoals waar houten paden moeten komen etc. Hierbij is het voor de regionale autoriteiten van belang dat de natuur niet aangetast wordt.

Uiteindelijk kon de Diputación de Málaga op maandag het plan presenteren waaruit blijkt dat er drie nieuwe routes zullen zijn en een 350 meter lange hangbrug. Deze brug moet aangelegd worden bij het wandelpad dat bekend staat als Almorchón. Het wandelpad loopt van de hangbrug aan de voorkant van de kloof naar buiten, in oostelijke richting.

Aan het einde van deze eerste weg bevindt de bezoeker zich vóór een splitsing met twee bestaande paden die door de beboste gebieden van El Chorro gaan. Een daarvan leidt naar de Pico del Convento en het uitkijkpunt van Las Buitreras. Deze weg eindigt bij de Sillón del Rey, een van de toegangszones tot de plaats. Het traject heeft een lengte van 2,5 kilometer die naar het noorden kan worden afgelegd en biedt een nieuwe route voor bezoekers met betrekking tot de parkeermogelijkheden.

Het laatste pad dat aan het netwerk wordt toegevoegd, verbindt het wandelgebied met het bezoekerscentrum, wat nog steeds niet ingehuldigd is. Deze route biedt de meeste mogelijkheden, omdat het de bezoeker terugbrengt naar hetzelfde punt als waar de parkeerplaatsen zich bevinden, waardoor de logistiek van de toerist zo gemakkelijk mogelijk wordt gemaakt en men niet meer verplicht is om de shuttlebus te nemen.

De wandelpaden van Pico del Convento en het pad dat naar de parkeerplaatsen gaat bestaan nu al maar door middel van aanpassingen en bewegwijzeringen worden deze opgenomen in de Caminito del Rey route.

Volgens de Diputación de Málaga zijn deze vernieuwingen belangrijk voor de Caminito del Rey omdat daardoor de toeristische trekpleister meer bezoekers kan verwerken, er meer te zien en doen is in de omgeving van de Caminito en bezoekers die reeds het wandelpad bezocht hebben zullen nu nieuwe wandelingen kunnen maken.

De plannen zijn er, de financiering van 1,7 miljoen euro is aanwezig maar het is nu wachten op de goedkeuring van de Junta de Andalucía. Mocht deze komen dan kan de uitbreiding binnen 8 á 9 maanden een feit zijn.

Caminito del Rey krijgt drie nieuwe wandelroutes en hangbrug
La Opinion de Málaga

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.