skip to Main Content
Caminito del Rey krijgt drie nieuwe wandelroutes en hangbrug
123rf

Caminito del Rey krijgt drie nieuwe wandelroutes en hangbrug

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Als de plannen door de autonome overheid van Andalusië worden goedgekeurd dan zal het ooit gevaarlijkste wandelpad ter wereld, el Caminito del Rey, er drie nieuwe wandelroutes en een hangbrug bij gaan krijgen. Dankzij deze nieuwe wandelroutes zal het in de toekomst mogelijk zijn om een rondgang te maken waardoor men via een route van 14 kilometer lang weer bij het beginpunt kan uitkomen, circulair in plaats van lineair.

Op dit moment is de Caminito del Rey wandeling zo’n 7 kilometer lang en dient deze gelopen te worden via het beginpunt in de gemeente Ardales richting El Chorro. Bij deze huidige wandeling moet 7 kilometer bij gaan komen waardoor de hele wandeling rond de 14 kilometer kan worden. De extra wandelpaden moeten dan door de beboste natuur gaan van het natuurpark Desfiladero de los Gaitanes.

Bij deze nieuwe wandelroutes zijn de gemeenten Álora, Ardales, Valle de Abdalajís, Antequera, Pizarra en Campillos betrokken. Technici zijn de afgelopen maanden bezig geweest met het onderzoeken van de mogelijkheden zoals waar de route moet komen, hoe deze aangelegd moet worden zoals waar houten paden moeten komen etc. Hierbij is het voor de regionale autoriteiten van belang dat de natuur niet aangetast wordt.

Uiteindelijk kon de Diputación de Málaga op maandag het plan presenteren waaruit blijkt dat er drie nieuwe routes zullen zijn en een 350 meter lange hangbrug. Deze brug moet aangelegd worden bij het wandelpad dat bekend staat als Almorchón. Het wandelpad loopt van de hangbrug aan de voorkant van de kloof naar buiten, in oostelijke richting.

Aan het einde van deze eerste weg bevindt de bezoeker zich vóór een splitsing met twee bestaande paden die door de beboste gebieden van El Chorro gaan. Een daarvan leidt naar de Pico del Convento en het uitkijkpunt van Las Buitreras. Deze weg eindigt bij de Sillón del Rey, een van de toegangszones tot de plaats. Het traject heeft een lengte van 2,5 kilometer die naar het noorden kan worden afgelegd en biedt een nieuwe route voor bezoekers met betrekking tot de parkeermogelijkheden.

Het laatste pad dat aan het netwerk wordt toegevoegd, verbindt het wandelgebied met het bezoekerscentrum, wat nog steeds niet ingehuldigd is. Deze route biedt de meeste mogelijkheden, omdat het de bezoeker terugbrengt naar hetzelfde punt als waar de parkeerplaatsen zich bevinden, waardoor de logistiek van de toerist zo gemakkelijk mogelijk wordt gemaakt en men niet meer verplicht is om de shuttlebus te nemen.

De wandelpaden van Pico del Convento en het pad dat naar de parkeerplaatsen gaat bestaan nu al maar door middel van aanpassingen en bewegwijzeringen worden deze opgenomen in de Caminito del Rey route.

Volgens de Diputación de Málaga zijn deze vernieuwingen belangrijk voor de Caminito del Rey omdat daardoor de toeristische trekpleister meer bezoekers kan verwerken, er meer te zien en doen is in de omgeving van de Caminito en bezoekers die reeds het wandelpad bezocht hebben zullen nu nieuwe wandelingen kunnen maken.

De plannen zijn er, de financiering van 1,7 miljoen euro is aanwezig maar het is nu wachten op de goedkeuring van de Junta de Andalucía. Mocht deze komen dan kan de uitbreiding binnen 8 á 9 maanden een feit zijn.

Caminito del Rey krijgt drie nieuwe wandelroutes en hangbrug

La Opinion de Málaga

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by