Caminito del Rey krijgt drie nieuwe wandelroutes en hangbrug

Caminito del Rey krijgt drie nieuwe wandelroutes en hangbrug
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MÁLAGA – Als de plannen door de autonome overheid van Andalusië worden goedgekeurd dan zal het ooit gevaarlijkste wandelpad ter wereld, el Caminito del Rey, er drie nieuwe wandelroutes en een hangbrug bij gaan krijgen. Dankzij deze nieuwe wandelroutes zal het in de toekomst mogelijk zijn om een rondgang te maken waardoor men via een route van 14 kilometer lang weer bij het beginpunt kan uitkomen, circulair in plaats van lineair.

Op dit moment is de Caminito del Rey wandeling zo’n 7 kilometer lang en dient deze gelopen te worden via het beginpunt in de gemeente Ardales richting El Chorro. Bij deze huidige wandeling moet 7 kilometer bij gaan komen waardoor de hele wandeling rond de 14 kilometer kan worden. De extra wandelpaden moeten dan door de beboste natuur gaan van het natuurpark Desfiladero de los Gaitanes.

Bij deze nieuwe wandelroutes zijn de gemeenten Álora, Ardales, Valle de Abdalajís, Antequera, Pizarra en Campillos betrokken. Technici zijn de afgelopen maanden bezig geweest met het onderzoeken van de mogelijkheden zoals waar de route moet komen, hoe deze aangelegd moet worden zoals waar houten paden moeten komen etc. Hierbij is het voor de regionale autoriteiten van belang dat de natuur niet aangetast wordt.

Uiteindelijk kon de Diputación de Málaga op maandag het plan presenteren waaruit blijkt dat er drie nieuwe routes zullen zijn en een 350 meter lange hangbrug. Deze brug moet aangelegd worden bij het wandelpad dat bekend staat als Almorchón. Het wandelpad loopt van de hangbrug aan de voorkant van de kloof naar buiten, in oostelijke richting.

Aan het einde van deze eerste weg bevindt de bezoeker zich vóór een splitsing met twee bestaande paden die door de beboste gebieden van El Chorro gaan. Een daarvan leidt naar de Pico del Convento en het uitkijkpunt van Las Buitreras. Deze weg eindigt bij de Sillón del Rey, een van de toegangszones tot de plaats. Het traject heeft een lengte van 2,5 kilometer die naar het noorden kan worden afgelegd en biedt een nieuwe route voor bezoekers met betrekking tot de parkeermogelijkheden.

Het laatste pad dat aan het netwerk wordt toegevoegd, verbindt het wandelgebied met het bezoekerscentrum, wat nog steeds niet ingehuldigd is. Deze route biedt de meeste mogelijkheden, omdat het de bezoeker terugbrengt naar hetzelfde punt als waar de parkeerplaatsen zich bevinden, waardoor de logistiek van de toerist zo gemakkelijk mogelijk wordt gemaakt en men niet meer verplicht is om de shuttlebus te nemen.

De wandelpaden van Pico del Convento en het pad dat naar de parkeerplaatsen gaat bestaan nu al maar door middel van aanpassingen en bewegwijzeringen worden deze opgenomen in de Caminito del Rey route.

Volgens de Diputación de Málaga zijn deze vernieuwingen belangrijk voor de Caminito del Rey omdat daardoor de toeristische trekpleister meer bezoekers kan verwerken, er meer te zien en doen is in de omgeving van de Caminito en bezoekers die reeds het wandelpad bezocht hebben zullen nu nieuwe wandelingen kunnen maken.

De plannen zijn er, de financiering van 1,7 miljoen euro is aanwezig maar het is nu wachten op de goedkeuring van de Junta de Andalucía. Mocht deze komen dan kan de uitbreiding binnen 8 á 9 maanden een feit zijn.

Caminito del Rey krijgt drie nieuwe wandelroutes en hangbrug
La Opinion de Málaga
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.