Aantal 70+ automobilisten verdubbeld in provincie Alicante

Aantal 70+ automobilisten verdubbelt in provincie Alicante
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – Het aantal automobilisten van 70 jaar of ouder is de afgelopen 10 jaar verdubbeld naar 28.483 inwoners met een rijbewijs. In Spanje heeft een B rijbewijs een geldigheidsduur van 10 jaar tot de leeftijd van 65 jaar waarna men elke vijf jaar een medische keuring dient te ondergaan. Als gekeken wordt naar het aantal automobilisten van 65 jaar en ouder stijgt dat aantal naar 55.690.

Volgens de gegevens van de Jefatura Provincial de Tráfico de Alicante heeft de provincie 499.937 rijbewijshouders. 187.703 van hen is 50 jaar of ouder wat meer is dan de 138.445 vijftigplussers 10 jaar geleden. 

De vergrijzing in de maatschappij is ook te merken bij het aantal rijbewijzen bij personen van 65 jaar of ouder waarvan er in de provincie Alicante 55.690 staan ingeschreven. Dat was tien jaar geleden nog 29.909 rijbewijshouders van 65+.

Als men kijkt naar de automobilisten die 70 jaar of ouder zijn dan is dat aantal gestegen naar 28.482 personen wat bijna het dubbele is dan de 15.055 die men tien jaar geleden registreerde.

Dit zijn slechts de gegevens van de provincie ALicante maar de Spaanse verkeersdienst DGT zegt dat dit in het hele land het geval is waar de 65 plussers achter het stuur stijgen. Concrete cijfers zijn niet bekend gemaakt. 

Uit cijfers uit 2017 blijkt echter wel dat in dat jaar er 690.000 medische keuringen plaats hebben gevonden bij automobilisten van 65 jaar of ouder. 81% van hen werd goedgekeurd maar met restricties vanwege beperkt zicht of mobiliteit.

De vereniging van Centros de Reconocimientos Médicos pleit er echter voor dat men vanaf 70 of 75 jaar per twee jaar (in plaats vijf jaar) een medische keuring moet ondergaan om de veiligheid van de automobilist zelf en andere weggebruikers te garanderen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.