Canarische Eilanden hebben 430.000 minder toeristen ontvangen

Canarische Eilanden hebben 430.000 minder toeristen gehad
Beeld: 123rf

Canarische Eilanden hebben 430.000 minder toeristen ontvangen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – De Canarische Eilanden hebben 2019 afgesloten met 430.000 toeristen minder, aldus de informatie van de consejera regional de Turismo de Canarias. Ondanks de val van Thomas Cook hebben de Canarische Eilanden als bestemming toch 15,1 miljoen toeristen ontvangen.

De val van Thomas Cook heeft met name veel invloed gehad op de vluchten vanuit Duitsland waarvan er bijna 500.000 minder vakantiegangers zijn gekomen terwijl dat bij de Britten 170.000 toeristen minder is.

De officiële cijfers over het aantal buitenlandse toeristen in 2019 moeten door het Spaanse Bureau van de Statistiek (INE) nog bekend worden gemaakt maar de regionale autoriteiten van de Canarische Eilanden hebben al aangegeven dat er meer dan 15,1 miljoen vakantiegangers naar de Canarische archipel zijn gekomen voor een vakantie in 2019.

In 2018 was dat aantal echter nog 15,5 miljoen waaruit blijkt dat de Canarische Eilanden gedurende 2019 meer dan 430.000 vakantiegangers minder hebben ontvangen. Dat aantal is zelfs nog veel minder als men realiseert dat in 2017 er nog 16 miljoen toeristen naar de Canarische Eilanden kwamen.

Volgens de cijfers van het INE hebben de Canarische Eilanden tot aan december vorig jaar 13.261.486 buitenlandse toeristen ontvangen wat er 640.000 minder waren terwijl het aantal Spaanse toeristen met 270.000 steeg waardoor er een negatieve balans is van 432.000 vakantiegangers (nationaal en internationaal).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.