Canarische Eilanden hebben 430.000 minder toeristen ontvangen

Canarische Eilanden hebben 430.000 minder toeristen gehad
Beeld: 123rf

LAS PALMAS – De Canarische Eilanden hebben 2019 afgesloten met 430.000 toeristen minder, aldus de informatie van de consejera regional de Turismo de Canarias. Ondanks de val van Thomas Cook hebben de Canarische Eilanden als bestemming toch 15,1 miljoen toeristen ontvangen.

De val van Thomas Cook heeft met name veel invloed gehad op de vluchten vanuit Duitsland waarvan er bijna 500.000 minder vakantiegangers zijn gekomen terwijl dat bij de Britten 170.000 toeristen minder is.

De officiële cijfers over het aantal buitenlandse toeristen in 2019 moeten door het Spaanse Bureau van de Statistiek (INE) nog bekend worden gemaakt maar de regionale autoriteiten van de Canarische Eilanden hebben al aangegeven dat er meer dan 15,1 miljoen vakantiegangers naar de Canarische archipel zijn gekomen voor een vakantie in 2019.

In 2018 was dat aantal echter nog 15,5 miljoen waaruit blijkt dat de Canarische Eilanden gedurende 2019 meer dan 430.000 vakantiegangers minder hebben ontvangen. Dat aantal is zelfs nog veel minder als men realiseert dat in 2017 er nog 16 miljoen toeristen naar de Canarische Eilanden kwamen.

Volgens de cijfers van het INE hebben de Canarische Eilanden tot aan december vorig jaar 13.261.486 buitenlandse toeristen ontvangen wat er 640.000 minder waren terwijl het aantal Spaanse toeristen met 270.000 steeg waardoor er een negatieve balans is van 432.000 vakantiegangers (nationaal en internationaal).

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

1 reactie op “Canarische Eilanden hebben 430.000 minder toeristen ontvangen”

  1. Minder Toerisme Can.eilanden … ik weet niet hoe het elders zit, maar in Tenerife is men z’n eigen ruiten misschien wel aan het inslaan : een hele hetse,tralala om te mogen verhuren op korte termijn, en onmenselijke boetes en kosten daaromtrent : wellicht om mensen die normaal particulier huren naar de hotels te krijgen, maar dat is bijna steeds een zeer ander cliënteel… – serieuze stijging vastgoed, als ook vele eetwaren (winkels,supermarkten)…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.