Nieuwe Spaanse tv-thriller ‘Néboa’ speelt zich af in Galicië

Nieuwe Spaanse tv-thriller ‘Néboa’ speelt zich af in Galicië
Beeld: RTVE / Twitter

Nieuwe Spaanse tv-thriller ‘Néboa’ speelt zich af in Galicië

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

A CORUÑA – Vanaf woensdagavond is in Spanje op TVE1 de nieuwe spannende tv-serie ‘Néboa’ te zien. Het is volgens de critici een goed gemaakte thriller die draait om enkele moorden tijdens het carnaval in Galicië en de legende van de Urco. De serie is vanaf woensdag te zien in Spanje maar de Spaanse nationale omroep RTVE staat erom bekend dat ze de series aan het buitenland verkopen dus wellicht is ‘Néboa’ in de toekomst bij Netflix of ergens anders te zien in Nederland en België.

De serie ‘Néboa’ speelt zich af in Galicië op het (in het echt niet bestaande) eiland Néboa waar op de eerste avond van de 8 dagen durende Entroido (carnaval) in een grot een lichaam gevonden wordt van een jonge vrouw. Naast het lichaam ligt een masker, het masker van ‘Urco’ wat een legende is.

Op dezelfde plaats waar nu het lichaam van de jonge vrouw is gevonden werden al eerder in 1919 en in 1989 10 lichamen van dode vrouwen gevonden. De bewoners in de omgeving zeggen dat volgens de legende ‘Urco’ de moordenaar is, dat is de ogro ofwel een man met het hoofd van een wolf.

Actrice Emma Suárez is de Guardia Civil agent Mónica Órtiz die deze moord moet oplossen waarbij zij op allerlei raadsels stuit en het een spannende serie wordt. Of de serie net zo spannend wordt als bijvoorbeeld ‘El Hierro’, ‘Mar de plástico’ of ‘Monteperdido’ is de vraag.

Ga naar de inhoud