Vliegveld Alicante-Elche kort ontruimd vanwege brand (UPDATE)

Vliegveld Alicante-Elche kort ontruimd vanwege brand
Beeld: Ayuntamiento de Alicante / Twitter

Vliegveld Alicante-Elche kort ontruimd vanwege brand (UPDATE)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Het vliegveld Alicante-Elche aan de Costa Blanca is woensdagmiddag rond 14.00 uur korte tijd ontruimd vanwege een brand op het dak van de terminal. Alle aanwezige passagiers, begeleiders en personeelsleden moesten korte tijd alle gebouwen verlaten. De brandweer had het vuur snel onder controle waarna iedereen weer terug kon keren naar de terminal.

De brand brak rond 14 uur woensdagmiddag uit op het dak van de terminal . Meteen werd het hele vliegveld ontruimd en moesten alle aanwezige personen, waaronder passagiers, begeleiders en werknemers, de installaties verlaten. De brandweer kon daarna aan het werk en kreeg het vuur binnen 30 minuten onder controle.

Gedurende het bluswerk was er veel rookontwikkeling en konden er alleen vliegtuigen vertrekken maar mochten er geen vliegtuigen landen. Volgens de verkeersleiding stonden er voor deze woensdag 125 vluchten gepland waarvan er 63 tot aan 15 uur zonder problemen hebben kunnen opstijgen en landen. Slechts twee vliegtuigen moesten naar de vliegvelden van Valencia en Murcia omgeleid worden.

Gelukkig zijn er geen gewonden te betreuren en valt de schade op het dak mee. Wat de oorzaak is geweest van de uitslaande brand is nog niet bekend gemaakt.

UPDATE: Het vliegveld blijft tot donderdagmiddag 12 uur gesloten . Dat wil zeggen dat de politie de parkeerplaatsen heeft gesloten en het niet mogelijk is om met de auto naar het vliegveld te gaan. Ook het vliegverkeer is stilgelegd. De passagiers van 14 vluchten zijn naar de vliegvelden van Valencia en Murcia overgebracht om vanaf daar te vertrekken. De passagiers van 21 aankomende vluchten werden ook naar andere vliegvelden gebracht om daarna met bussen naar het vliegveld van Alicante gebracht te worden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.