Mercadona blijft Spanje’s favoriete supermarkt terwijl de Lidl en Carrefour blijven stijgen op de lijst

Mercadona blijft Spanje’s favoriete supermarkt terwijl de Lidl en Carrefour blijven stijgen op de lijst
Beeld: Freepik

Mercadona blijft Spanje’s favoriete supermarkt terwijl de Lidl en Carrefour blijven stijgen op de lijst

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het marktaandeel van Mercadona is in 2021 iets gedaald maar de populariteit van de Spaanse supermarktketen is nog steeds overduidelijk. De keten uit Valencia heeft 2021 afgesloten met een marktaandeel van 24,6%, aldus de onderzoeksresultaten van het Kantar Worldpanel. 

Het aandeel wat de supermarktketen uit Valencia wordt door geen enkele andere keten geëvenaard. Carrefour komt het dichtste bij met een marktaandeel van 9,3% terwijl de Lidl op de lijst op de derde plaats staat met 7%. Beide ketens zijn populairder geworden in Spanje maar met name de groei van de Lidl in Spanje is groot want vijf jaar geleden had de Lidl nog een marktaandeel van 3%.

De drie grootste supermarktketens in Spanje zijn volgens het Kantar Worldpanel de Mercadona met een marktaandeel van 24,6% gevolgd op grote afstand door de Carrefour met 9,3% en de Lidl met 7% waarmee de Duitse keten het afgelopen jaar heeft afgesloten als derde op de lijst. De Lidl wil tot aan 2024 minstens 150 nieuwe winkels openen waardoor de Duitse keten meer dan 800 eigen supermarkten zal hebben in Spanje.

De van oorsprong Spaanse (nu Russische) Día-keten eindigde met een marktaandeel van 5,2%. De Eroski is gezakt naar 4,7% gevolgd door de Grupo Auchan bekend van o.a. de Alcampo met een marktaandeel van 3,2%. Het marktaandeel van Auchan kan groter worden in 2022 als de fusie tussen de Carrefour en Alcampo doorgaat.

Voor het eerst heeft Kantar Worldpanel in 2021 ook de ALDI-keten meegenomen in de onderzoeksresultaten waaruit blijkt dat de ALDI in Spanje een marktaandeel heeft van bijna 2%. Ook het marktaandeel van de ALDI is aan het groeien terwijl de Duitse keten 2022 wil afsluiten met 50 nieuwe winkels en boven de 400 supermarkten in Spanje wil komen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.