Energietoeristen opgelet: dit zijn de warmste plaatsen in de winter in Spanje

Energietoeristen opgelet: dit zijn de warmste plaatsen in de winter in Spanje
Beeld: Canva

Energietoeristen opgelet: dit zijn de warmste plaatsen in de winter in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Nu de energiekosten erg hoog zijn in Nederland en België, zoeken veel buitenlanders het warmere zuiden van Europa op om als energietoeristen in de wintermaanden december, januari en februari goedkoper onder de Spaanse zon te leven. Maar wat zijn over het algemeen de warmste plaatsen in Spanje tijdens de koude wintermaanden?

De weerwebsite ElTiempo.es heeft de weerdata geanalyseerd en heeft zo kunnen bepalen wat de warmste en dus ook de beste plaatsen zijn voor de energietoeristen om te overwinteren. Daarbij gaat het om gemiddelde temperaturen van 1991 tot en met 2020 in de maanden december, januari en februari waarbij gezegd moet worden dat de afgelopen jaren het weer van slag is en het op meerdere plaatsen warmer is dan normaal.

Toch kan een vergelijking gemaakt worden en kan geconcludeerd worden dat, niet geheel als verrassing, de Canarische Eilanden de beste plaats zijn om van het warme weer te genieten. Bij het weerstation van Santa Cruz de Tenerife wordt de hoogste gemiddelde temperatuur gemeten van 18,7 graden met minima van 16 en maxima van 22 graden. In Las Palmas de Gran Canaria is deze temperatuur bijna hetzelfde met 18,6 graden gevolgd door Lanzarote met 18,1 graden,

Op het Spaanse vasteland en de Balearen eilanden kan geconcludeerd worden dat Cádiz de hoogste gemiddelde temperatuur heeft in december, januari en februari van 13,5 graden met minima van 10 en maxima van 20 graden. In Almería is deze gemiddelde temperatuur 13,3 graden gevolgd door Málaga met 13 graden. In Cartagena in de Murcia regio is de gemiddelde temperatuur 13,2 graden. 

In Valencia (stad) wordt geschreven over een gemiddelde temperatuur van 12,5 graden, wat hetzelfde is als in de stad Palma op Mallorca. In Alicante en de Costa Blanca is deze gemiddelde temperatuur in december, januari en februari 12,3 graden. In Barcelona is deze temperatuur gemiddeld 11,5 graden wat gek genoeg bijna hetzelfde is als de gemiddelde temperatuur aan de andere kant van het land in A Coruña in Galicië met 11,3 graden gemiddeld.

Ga naar de inhoud