Spanje is het derde land met het beste eten ter wereld

Spanje is het derde land met het beste eten ter wereld
Beeld: Canva

Spanje is het derde land met het beste eten ter wereld

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De website Taste Atlas heeft een lijst met de beste keukens ter wereld gepubliceerd, dat betekent de landen waar het beste eten wordt geserveerd. Spanje staat dit jaar op een derde plaats op een lijst van 95 landen. Nederland staat op een 32e plaats, wat net een plaatsje lager is dan België op de 31e plaats.

Spanje heeft niet de eerste plaats kunnen halen dit jaar op de Taste Atlas lijst van  ‘World’s Best Cuisines’. De eerste plaats is weggelegd voor Italië met een score van 4,72 gevolgd door Griekenland op een tweede plaats met een score van 4,69. Spanje staat met een score van 4,59 op een derde plaats wat een hele prestatie is. Spanje wordt gevolgd door Japan op de vierde en India op de vijfde plaats.

Op de website van Taste Atlas kunnen we ook zien wat de populairste gerechten zijn in Spanje waarbij de keuzes niet echt schokkend en verrassend zijn. Op de eerste plaats staat natuurlijk de paella gevolgd door chorizo (2), churros (3), bocadillos (broodjes, 4), cocido (5), croquetas (6), salmorejo (7), migas (8), gazpacho (9) en natuurlijk de tortilla de patata (10).

Bij de populairste Spaanse producten staat op de eerste tot en met de vierde plaats de Spaanse ham of ‘jamón ibérico’ in verschillende vormen centraal. Op de vijfde plaats staat queso manchego, op de zesde plaats mató (kaas), op de zevende plaats fuet, op de achtste plaats cabrales (geitenkaas), op de negende plaats torta de casar (schapenkaas) en op de tiende plaats aceite de La Rioja (olijfolie). 

Er is ook gekeken naar de populairste dranken met op de eerste plaats natuurlijk sangría gevolgd door cortado (2), Rioja (wijn 3), cava (mousserende wijn, 4), Ribera del Duero (wijn, 5), tempranillo (wijn, 6), sherry (7), tinto de verano (8), chocolate caliente (uiteraard met churros, 9) en verdejo (wijn, 10).

Nederland

Volgens Taste Atlas is het favoriete gerecht in Nederland de appeltaart (1) gevolgd door kroket (2), stamppot (3), stroopwafel (4), kapsalon (5), poffertjes (6), speculaas (7), pannenkoek (8), kibbeling (9) en vlaai (10). De bitterbal staat op de 11e plaats en snert op de 12e plaats.

België

Als we naar België kijken dan zien we als favoriete gerecht op de eerste plaats staan gaufre (1) gevolgd door Moules-frites (2), Liege waffle (3), carbonnade (4), frikandel (5), speculaas (6), waterzooi (7), chicon au gratin (8), brussels waffles (9) en mitraillette (10). Op de 11e plaats staan de sneeuwballen gevolgd op de 12e plaats door de boulets sauce lapin a la Liegeoise.

Ga naar de inhoud